Délmagyar logó

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -3°C | 5°C Még több cikk.

Még nem kerültünk a legjobbak közé

Csongrád megye - Öt éve indult, idén is lesz év kórháza szavazás. Eddigi tapasztalat, hogy évente több tízezren vesznek részt a sajátos közvélemény-kutatásban.
A módszer ismerős: december 31-éig a www.evkorhaza.hu honlapon név vagy terület szerint kereshetjük meg az általunk értékelni kívánt állami vagy önkormányzati fenntartású intézmény adatlapját. Az intézményt 5 szempont – az orvosszakmai ellátásának színvonala, az ápolási és szakszemélyzet, az infrastruktúra, az ellátás, illetve a környezet és a tisztaság – alapján 1-től 5-ig terjedő skálán értékelhetjük. A szavazás tisztasága érdekében regisztráció után az interneten leadott voksokat alapdíjas SMS elküldésével kell megerősíteni. Egy telefonszámról 10 különböző kórházra lehet szavazni, de minden intézményre csak egyszer.

Nem tekinthető reprezentatív felmérésnek az internetes, telefonos szavazás, bár évente 80–100 ezer voks érkezett az előzőekben. Ezért hivatkozási alap a szakmában, illetve iránytűt jelent a páciensek számára. Csongrád megye közel harminc egészségügyi intézménye közül eddig még egy sem volt kategóriagyőztes, jutott a legjobbak közé. Például 2008-ban a bőrklinika lett a megye legjobbja országos 21. helyével; 2007-ben pedig a makói kórház volt a megyei „leg", miközben a teljes listán csak a 42. volt.

Október 1-je óta több mint 400 szavazat érkezett a 92 intézményre. A rajtvonalhoz állt 22 megyebeli egészségügyi intézmény közül a legjobb eredménnyel (4,15-ös átlaggal) a Szegedi Tudományegyetem Klinikai Központjához tartozó sebészeti klinika büszkélkedhet – az országos lista 31. helyén.

Olvasóink írták

  • 1. abinya 2010. október 10. 21:34
    „Az év legtöbb hálapénz elkérő,és a betegeket lesz@ró kórházait,nálunk lehet kiválasztani.Bármelyik megyében,és bármelyik városban.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A fehér vértanút vetítik Szegeden

Szeged - Mindszenty József bíboros életéről szóló dokumentumfilmet mutatnak be ma Szegeden. Koltay… Tovább olvasom