Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Még nem tudni, hol nyugszik majd Zsigmond Vilmos

Az életének 86. évében elhunyt Zsigmond Vilmos Oscar-díjas operatőrt, Szeged díszpolgárát saját halottjának tekinti az Emberi Erőforrások Minisztériuma - adta hírül a tárca Kultúráért Felelős Államtitkársága. Azt egyelőre még nem tudni, hol temetik el a világhírű operatőrt.
Az EMMI úgy tájékoztatta lapunkat, ők is várják Zsigmond Vilmos özvegyének válaszát. Zsigmond tavaly ilyenkor nyilatkozott a Blikknek a családjáról. Elmondta, Susan felesége író, két lánya az Egyesült Államokban, Oregonban él, és soha nem érdekelte őket a filmes világ. Férjhez mentek, négy unokája van. Azt is elmondta, hogy a lányai egy kicsit beszélnek magyarul, az unokái viszont már nem.

A szegedi születésű Zsigmond Vilmos 2004-ben lett Szeged díszpolgára. Az Oscar-díjas operatőrnek élnek még rokonai a városban. A közgyűlési rendelet szerint a díszpolgárt díszsírhely illeti meg Szegeden. Ez ügyben még nem kereste a család a várost – tudtuk meg az önkormányzattól. A fekete zászlót kitűzték a városházára Zsigmond Vilmos emlékére. Lapunk szombati Szieszta mellékletében a világhírű operatőr szegedi éveiről olvashatnak összeállítást.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nekiütközött egy busz, épületre dőlt egy villanyoszlop a Gőz utcában

Nekiütközött egy busz, épületre dőlt egy villanyoszlop a Gőz utcában
A balesetben sem a sofőr, sem az utasok nem sérültek meg. Tovább olvasom