Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Még nem tudták feldolgozni a fiatalok az autóbalesetet

Bár testének jobb oldalát teljes egészében még nem tudja mozgatni Mihály Zsolt, édesanyja szerint napról napra javul az állapota. A 15 éves fiú három hete életveszélyes sérüléseket szenvedett egy algyői autóbalesetben, aminek okozóját megverték felelőtlensége miatt.
Bár testének jobb oldalát teljes egészében még nem tudja mozgatni Mihály Zsolt, édesanyja szerint napról napra javul az állapota. A 15 éves fiú három hete életveszélyes sérüléseket szenvedett egy algyői autóbalesetben. Ennek okozóját, a szintén 15 éves Nyulas Leventét megverték felelőtlensége miatt, amire a fiú saját elmondása szerint is rászolgált.

– Most már jól vagyok – mondta a 15 éves Mihály Zsolt a szegedi gyermekklinika első emeleti kórtermében, miközben jobb kezét a ballal segítve nyújtotta felénk. A fiú három hete Algyőn, a kézilabdapálya melletti betonoszlopnak csapódott azzal a kocsival, amit falubelije, a szintén 15 éves Nyulas Levente pár pillanattal azelőtt vitt el otthonukból.
Zsoltot súlyos, életveszélyes állapotban szállították a szegedi új klinika intenzív osztályára, míg Levente karcolás nélkül úszta meg a balesetet. – Azóta mindennap meglátogatom, nekem ő a világon a legfontosabb – mondta még most is könnyek között Zsolt édesanyja.

Mihály Andrásné a baleset utáni napokban azt sem tudta, fia egyáltalán életben marad-e, most pedig azért imádkozik, hogy Zsolt képes legyen újra járni. – Az orvosok már a balesetet követő hét elején eszméletére térítették. A fiam jobb oldala lebénult, beszélni akkor még nem tudtam vele – közölte megtörten az édesanya. Zsolt állapota ezután azonban javulni kezdett, így másfél hete átszállították a gyermekklinikára, ahol ha lassan is, de újra elkezdett beszélni. Válaszai főleg az igenre vagy a nemre korlátozódnak. Hetente kétszer gyógytornász jár hozzá, jobb kezét és lábát egy kicsit már tudja mozgatni. A fiú többször elsírta magát mikor meglátogattuk, ölelte, puszilgatta mellette ülő édesanyját.

Büntetőeljárás a sofőr ellen

A gépkocsivezető fiatalember ellen közúti baleset gondatlan okozásának gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást a Szegedi Rendőrkapitányságon. A sértett kihallgatására állapota miatt még nem került sor – tájékoztatta lapunkat Tuczakov Szilvána rendőrségi szóvivő.

– A család... és hogy sokat sportolt – vélekedett Mihály Andrásné arról, mi segíthette át fiát a kritikus szakaszon. Zsolt egyébként azt mondta, nem érzi rosszul magát a klinikán. Napjait fekvéssel, és a rajzfilmcsatorna nézésével tölti. Nagyon megviselték a történtek, s csak arra emlékszik, hogy autóbalesete volt. Azt mondta, Leventével többet nem akar találkozni. Édesanyja azonban arról számolt be, várta-várja, hogy felbukkanjon a fiú, akitől legalább egy személyes bocsánatkérést vár.

– Nem mertem eddig megtenni. – Ezt már Nyulas Levente mondta, akit Algyő melletti tanyájukon találunk meg. Mitől tart? Zsolt unokatestvére és annak barátai, összesen heten, egy héttel a baleset után elkapták. – Nem vertek meg nagyon és természetesen megérdemeltem – nézett maga elé csüggedten Levente. Ő sem tudta még feldolgozni a történteket, elmondása szerint nem telik el nap, hogy ne jutna eszébe a baleset.

Nemcsak mi, ő is kérdezett. Tudni akarta, Zsolt jobban van-e már. Mikor mondtuk, hogy igen, megkönnyebbülés látszott rajta. – Apukámmal hamarosan elmegyek bocsánatot kérni. A szüleimmel egyébként meg akartuk látogatni Zsoltit, de mivel az intenzíven feküdt, nem engedtek be hozzá. Még a baleset reggelén, a Szegedre tartó buszon beszéltük meg, hogy aznap elviszem a kocsit és furikázunk vele egyet. Nem tudom pontosan, hogy is történt a baleset – mondta Levente.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Rejtett szépségek kiállítás legkalandosabb sorsú képe

A Monarchia miniszterelnökének, Andrássy Gyulának a feleségéről a korszak legnevesebb német művésze… Tovább olvasom