Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Még vizsgálják az Agóra építését

Szeged - Mai napig nincs jogerős használatbavételi engedélye a decemberben átadott Agórának, mert Farkas László fideszes önkormányzati képviselő fellebbezést nyújtott be, a másodfokú építésügyi hatóság pedig még nem döntött az ügyben.
Decemberben megírtuk, az új intézmény közvetlen szomszédságában, a Kálvária sugárút 25. szám alatt lakik Farkas László. A fideszes önkormányzati képviselő, a közgyűlés pénzügyi bizottságának elnöke tavaly november 22-én megfellebbezte a használatbavételi engedélyt, mert szerinte az Agórából belátni az udvarába, és nem tartották be a védőtávolságot a két ingatlan között.

Igaz Ágnes, az önkormányzat városfejlesztési irodájának vezetője akkor elmondta lapunknak, építészeti szempontból minden építésügyi előírásnak és a szegedi építési szabályzatnak is megfeleltek. Hangsúlyozta, a használatbavételi engedély végrehajtható, vagyis: működtethető az új intézmény.

Farkas László nem enged. Fotó: Frank Yvette
Farkas László nem enged.
Fotó: Frank Yvette

A Csongrád Megyei Kormányhivatal másodfokú építésügyi hatósága vizsgálja, hogy a jogerős építési engedélynek megfelelően épült-e meg az intézmény. Ha építésügyi szempontból mindent rendben talál a hatóság, akkor Farkas László már csak a bírósághoz fordulhat.

A képviselő szerint tönkretették a háza lakhatási lehetőségét, legalább 15-20 százalékkal csökkent így a lakása értéke. Meg kell védenem a tulajdonomat – hangsúlyozta –, ezért a bíróságra is elmegyek.

Solymos László alpolgármester továbbra is elképesztőnek tartja, hogy a közgyűlés pénzügyi bizottságának elnöke jogalap nélkül, önös céljai érdekében akadályoz egy önkormányzati beruházást. Az alpolgármester elmondta, mai napig nincs jogerős használatbavételi engedélye Szeged decemberben átadott új oktatási, kulturális és közösségi központjának, az Agórának, mert még vizsgálja az ügyet a megyei kormányhivatal másodfokú építésügyi hatósága.

Olvasóink írták

31 hozzászólás
12
 • 31. macs 2013. július 23. 15:18
  „Nem régen voltam egy ismerősnél. A kerítés mentén gyönyörű majd 2 m magas sövénye van. Amikor megdicsértem , az mondta, azért ültette, hogy a szomszéd társasházból ne lássanak be.
  Javaslom az ügyvéd úrnak, mint környezetbarát megoldást.”
 • 30. mérlegvagyok 2013. július 23. 15:05
  „Ajaj! a mi házunk udvarába nem csak belátni lehet, de közös udvar lévén szolgalmi joggal bejár gyalog, biciklivel gépjárművel igen sok személy.
  Azok megnyugtatására akik Dr Farkas László képviselő úr következő képviselői mandátuma miatt aggódik, ha jól tudom életkora miatt nem választható újra.”
 • 29. ugyanmé 2013. július 23. 14:48
  „25. Bosada
  Jó ötletet adtál! Alakítsuk át biomassza erőművé! A környező telkeken meg van annyi lakás, hogy az egész holdudvar elférne ott, oszt hadd melegedjenek!”
 • 28. ugyanmé 2013. július 23. 14:46
  „21. szabójóska 2013.07.23. 07:55
  Amit írtál úgy hülyeség, ahogy van. Ráadásul füllentesz is.
  Próbáld meg megkeresni szeged honlapján (www.szegedvaros.hu) a rendeletek között. Csak a kis huncutok megváltoztatták a nevét, és nem városépítési tervnek hívják (mert sose hívták annak), hanem helyi építési szabályzatnak. De hidd el, ez ugyanaz.

  A képviselő úrra visszatérve: Ha nem lenne jogász, még esetleg elhinném, hogy nem tudja, a kártérítési igény nem építési ügy, hanem bírósági. Ilyen alapon nem lehet megtámadni egy közigazgatási határozatot. Ezt már én is tudom, pedig nem vagyok végzett jogász. Amit csinál az sima zsarolás és időhúzás. Egyébként ha figyelembe vesszük, hogy fideszileg a kormányhivatal Bunyós Pankailag is elkötelezett, így sanszos, hogy a 2014-es választások lezárultáig nem is lesz eredmény.”
 • 27. pala1964 2013. július 23. 14:16
  „szerintem a Vigadó vételára helyett erkölcsi kár miatti kártalanítás jogcímen kapja meg a 35 MHUF-t Farkas képviselő úr!
  úgyis már annyi sok jót tett a közért, Szegedért, Istennek legyen hála!...
  én például még a Ságvári helyett is el tudnám ezt az áldott jó embert névadóként képzelni , SZTE Farkas, az lenne az igazi:)”
 • 26. Juhi 2013. július 23. 13:55
  „Mi sem akarunk biomassza erőművet!!!! De ti mocskos fideszes bugrisok megszavaztátok!!!!!!!”
 • 25. Bosada 2013. július 23. 13:49
  „A T. képviselő úr további akadékoskodása esetén javaslom, hogy a közgyűlés vizsgálja a meg az intézmény alternatív hasznosításának lehetőségét. Pl. el tudok ott képzelni egy jól működő roma közösségi házat, vagy idegenrendészeti menekülttábort, netán hajléktalanszállást is. Nyilván a képviselő úr is belátja, hogy bármely hasznosítási cél egy közösség, szubkultúra előnyére válnék, és így már - belátva a cél hasznosságát - befejezi a gáncsoskodó tevékenységét.”
 • 24. tatam 2013. július 23. 12:23
  „Én némi összefüggést vélek fölfedezni a "Nem lesz Szegedé a Vigadó" című cikkel! Amennyiben tévednék, én kérek elnézést!”
 • 23. mivan? 2013. július 23. 11:07
  „Ki kíváncsi az udvarára? na, majd most, hogy felhívta rá a figyelmet. Ekkora egy baromságot. Ennyi erővel bárki beperelhetne bárkit. Csak bárkiknek nincs pénze ilyen piszlicsáré ügyekre.”
 • 22. buhamama 2013. július 23. 10:26
  „Ugyan kérem a mi udvarunkba is belehet látni és akkor mi van, mert fideszes vagyok kikiabálok, ejnye- bejnye.”
 • 21. szabójóska 2013. július 23. 07:55
  „Itt az építési előírások gumiból vannak .Mióta nincsenek már elfogadott városépítési tervek. Hogy van az,hogy a Traktor-utcában sorra épülnek a bérkaszárnyák? Hova lett a kiplakátol építési terv (Mellesleg az is nagy szemétség volt) Hogy van az ,hogy most a Hársfa utcában épülget egy zsákutcákból álló gettó Hogy került a telek az Egyetemtől egy olaszhoz?”
 • 20. mogyor 2013. július 23. 05:42
  „Jó lenne a városi közpénzből részesülni, ugye fideszeském. Nem baj, ha van Isten jövóre el lesztek zavarva, aztán berekeghettek megint. Mutyi banda kilopná a közpénzt, igazuk van a kocsmázóknak, verést neki de nagyon.”
 • 19. jozko 2013. július 23. 00:36
  „Sokáig vajúdtak az "Agóra" névválasztásával---a "Fakascsapda" szóba sem került...
  Megfontolandó.
  A spekulációt azért nem olyan könnyű egy jogászra rábzonyítani, hiszen már a gyanúja ellen is bombabiztos védelme van.”
 • 18. ikszy 2013. július 22. 23:17
  „Bontsák le a fogadalmi templomot! A tornyából sok helyre be lehet látni. Ilyen vége lenne pár ezer panelépületnek is, de nem menekülhetnek meg a belvárosi házak sem. Előre a sivatagosodás útján! Minden embert egy tanyára kell küldeni, kilométerre semmi nem lehet. Tisztelt ügyvéd úr kezdheti.”
 • 17. kalifa59 2013. július 22. 21:17
  „14. _csutak_..... Jó ötlet! :))))) Csak az a baj, hogy reálisan nagyon kicsi a megvalósulás esélye! Bááár... ki tudja? :))))”
 • 16. kzk 2013. július 22. 20:59
  „A 4-ESNEK IGAZA VAN . LE KELL BONTANI . VAGY UJBÓL KELLENE ÉPITENI MERT MINDEN ROSZ .”
 • 15. bambulla 2013. július 22. 20:55
  „nem csak azt kéne vizsgálni”
 • 14. _csutak_ 2013. július 22. 18:16
  „Egy kocsmára nyílik az ablakom.
  Ma több órán keresztül tárgyalták ezt az ügyet és azt hiszem a képviselő úr jobban teszi ha óvatos lesz.
  A 17 Maligán alattiak egyöntetűen harsogták, hogy azt a képviselőt aki legközelebb betesz a köznek azt elkapják és elmesélik neki miért lett megválasztva.
  Mentőt előre fognak kérni.
  Nem tudom ebből mennyi valósul meg, de némely hang igen józannak tűnt!”
 • 13. online 2013. július 22. 17:17
  „12. Rosszul emlékszel. Ott az IKV volt.”
 • 12. NP1 2013. július 22. 16:57
  „Ha jól emlékszem az Agóra helyén valami lepukkant autójavító vagy valami hasonló volt.
  Az jobb szomszéd?”
31 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Borbás Istvánné Marika: nem akartunk nyugdíjasklubot

A ruzsai 50 felettiek klubjában közakarat van, azt csinálják, amit mindenki szeretne – hallottuk Borbás Istvánné klubvezetőtől. Tovább olvasom