Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 17°C Még több cikk.

Még voksolhatnak az év kórházára

Csongrád megye - Az esztendő utolsó napjáig voksolhatnak a világhálón a betegek – öt szempont alapján alakul a sorrend az év kórháza versenyen. Csongrád megye legjobbja öt éve a makói kórház, tavaly a szegedi bőrklinika lett.
- Erkölcsi siker számunkra, hogy Csongrád megye legjobb egészségügyi intézményének tartottak bennünket a betegek – értékel a www.hazipatika.com által indított Az év kórháza 2009 verseny finisében régiónk tavalyi legjobbja (az országos rangsorban a 21.), a szegedi bőrklinika igazgatóhelyettese, Bata Zsuzsanna. A professzor szerint a titkuk csak annyi, hogy szeretik a munkájukat és a betegeket.

Ötödik alkalommal hirdeti meg az egyik legismertebb internetes egészségügyi portál Az év kórháza szavazást. Tavaly 90 ezer voks alapján alakult ki a sorrend, idén eddig 2400 „klikkelés" és SMS érkezett. Most december 31-éig várják, hogy a betegek öt kategóriában értékeljék az egészségügyi intézményt, amelynek munkájáról tapasztalatot gyűjtöttek. Csongrádból 29, országosan 220 kórházról lehet véleményt mondani. Az öt (az orvosszakmai ellátás, az ápolás és szakszemélyzet, az infrastruktúra, az ellátás, a környezet és tisztaság) kategóriára klikkelés nem csupán játék: a kezdeményezők szerint így segíthetünk, hogy az emberek hasznos és értékes információkhoz jussanak a hazai betegellátásról és az egyes kórházak szolgáltatásainak színvonaláról.

A szegedi bőrklinika lett tavaly Csongrád megye legjobb egészségügyi intézménye. Fotó: Segesvári Csaba
A szegedi bőrklinika lett tavaly Csongrád megye legjobb egészségügyi intézménye.
Fotó: Segesvári Csaba

Karácsony előtt még fej fej mellett a 13. helyen állt megyénk legjobbjaként a szegedi I. számú belgyógyászati klinika és a területi önkormányzat deszki tüdőkórháza. A verseny tegnapi állása szerint Deszk tartja megyebeli elsőségét, és az országos 7. helyre lépett előre, míg a belgyógyászati klinika a 131. helyre esett vissza. A megyei 29-es keretből ezüst- lenne a szentesi, bronzérmes a makói kórház. Ez utóbbi intézmény az első, a 2005-ös vetélkedés idején 31. helyével a legjobb megyei egészségügyi intézmény volt, amire azóta is büszke.

Kevés ágy, sok beteg

Kis kórháznak számít 178 ágyával a deszki tüdőkórház, ahol szinte minden második páciens daganatos betegséggel küzd és idős ember. Ezért külön érték, hogy az internetes kapcsolattal rendelkezők a deszki intézményről is véleményt mondanak. – Örülünk, hogy értékelik erőfeszítéseinket, mert fontos számunkra, hogy az ide kerülők elégedettek legyenek az itteni gyógyító munkával, a környezettel – mondta Az év kórháza vetélkedőben 7. helyen álló deszki intézmény orvosigazgatója. Boros István hozzátette: örülnek a mostani részeredménynek, de nem bízzák el magukat.

Olvasóink írták

 • 6. Fót 2009. december 29. 17:18
  „Sajnos én most is itt vagyok Deszken a kórházban. Már másodjára.
  Véleményem: itt minden a gyógyitásról szól!!! Elégedett vagyok.
  További jó munkát és sikert kivánok Nekik!!”
 • 5. tobikamama 2009. december 29. 16:29
  „Én voltam Makon Szegeden több helyen és Deszken sajnos de az utobbit mindenki vissza sirhatná sajnos ha valakinek menni kell én a Deszkire szavaznék”
 • 4. utazó81 2009. december 28. 17:59
  „Nehogy azt gondold,hogy a szentesi kórház különb.Ott is megmondja a doki,hogy Önnek műtétre van szüksége keresse fel xy dokit.Ezek sírnak,hogy kevés a fizujuk,az lehet,hogy nem sok,de a milyenk még annyi sincs.Szeretném azért megtudni,hogy akkor miből építik és tartják fönt azokat a hatalmas házaikat.Egyre jobban elszemtelenednek. Tisztelet a kivételnek,mert azért az is akad.Igaz ritka mint a fehér holló.”
 • 3. zolcsi44 2009. december 28. 16:46
  „Makoi létemre széggyenlem, hogy alkalmanként mondják a magukét az emberek, betegek a korházi helyzetről.Az ott dolgozo orvosoknak először is tisztességet becsületet, emberséget és megértést kellene tanulniuk. Nem flegmán, nagyképüen és lealázoan viselkedni. Nem kellene meghatározni az összeget!!!-ha meghallgatlak Xft, ha meg is vizsgálak X+ft, ha még ez is az is akkor négyzetesen emelkedik az összeg.
  Rákényszeritik a szerencsétlen beteg embereket, hogy maszek orvoshoz menjenek ha egy gyors vizsgálat szükséges. Aljasság!!! és ezek a jo korház orvosai???”
 • 2. rolee 2009. december 28. 13:26
  „Van egyáltalán év kórháza? -.-´”
 • 1. Lenke 2009. december 28. 10:30
  „Úr Isten, ha ez a kórház a legjobb 5 éve Csongrád megyében, milyen lehet a többi?????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Időutazás a Délmagyarral: Szegedi sajtó, új szerepkörben

1989: Az állampárt és az ellenzék is beleszólást követel a Délmagyar szerkesztésébe, amely a Magyar Szocialista Munkáspárt szegedi lapjából deklaráltan is politikai napilappá válik. Tovább olvasom