Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 03. 02. hétfő - Lujza

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Szeged hírei > Megalakult a Csongrád Megyei Tűzmegelőzési Bizottság

Megalakult a Csongrád Megyei Tűzmegelőzési Bizottság

– Amennyiben országos szinten mindössze tíz százalékkal sikerülne csökkenteni a tűzesetek számát, már az is sokmilliárdos érték megmenekülését jelentené a nemzetgazdaság számára – jelentette ki Szatmári Imre tű. ezredes, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója a Csongrád Megyei Tűzmegelőzési Bizottság alakuló ülésén.

Delmagyar.hu - 2013.01.30. 14:55
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
A 22 szervezet – köztük rendészeti, államigazgatási és civil szervezetek, valamint gazdasági társaságok - részvételével a katasztrófavédelmi igazgatóságon megalakult bizottság célul tűzte ki, hogy preventív, értékelő és a tapasztalatokat feldolgozó munkája során felhívják a figyelmet a tüzek megelőzésére, és az ehhez szükséges ismereteket eljuttatják a társadalom legszélesebb rétegeihez.

A bizottság elnöki tisztét betöltő Szatmári Imre tű. ezredes hangsúlyozta: a szervezetnek célja kell, hogy legyen, hogy meghallgassa a tagok által képviselt szervezetek és partnereik észrevételét és javaslatait. Az igazgató kifejtette: bár a tavalyi évben megháromszorozódott a kirótt tűzvédelmi bírságok mértéke a megyében, tudni kell, hogy a hatósági szigor mellett az ismeretek közlése is a megelőzés eszköze.

A szervezet tagjai egyhangúlag támogatták a bizottság elnökségét: Szatmári Imre tű. ezredest, mint elnököt, az társelnöki funkciót vállaló Katona Ivánt, a MOL Nyrt. egészségvédelmi, biztonságtechnikai és környezetvédelmi tanácsadóját, az elnökhelyettesi poszton Huszár Tibor tű. ezredest, megyei katasztrófavédelmi igazgatóhelyettest, továbbá az ügyvezető elnöki funkciót betöltő Ördög Istvánt, az igazgatóság tűzoltó főfelügyelőjét, valamint a titkárt, Rókus Imre hatósági osztályvezetőt.

Az ülésen Magyar Anna országgyűlési képviselő, a megyei önkormányzat elnöke kijelentette: amennyiben a bizottság munkája során felmerülne törvények változtatásának szükségessége, a javaslatokat közvetíteni fogja a jogszabályokat előkészítőkhöz, míg Katona Iván javasolta: az általános iskolai oktatásnak legyen része a tűzmegelőzés is.

A bizottság elfogadott munkaterve az évszakokhoz, illetve az időjárás változásához kapcsolódóan épül fel, és az alakuló ülésen elhatározták, hogy kiadványban tájékoztatják a zenés táncos rendezvények, bálok szervezőit a nem megfelelő szervezés és biztosítás okozta veszélyekről, és döntöttek arról is, hogy kidolgozzák, milyen stratégia mentén fogják a fiatalokhoz eljuttatni a tűz veszélyeinek és a megelőzés elveit az internet felhasználásával.

A Csongrád Megyei Tűzmegelőzési Bizottság tagjai úgy határoztak, hogy következő rendes ülésükre szeptemberben kerül sor, azonban rendkívüli ülést hívnak össze, ha ezt a tűzvédelem kapcsán kialakuló helyzet szükségessé teszi.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...