Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 23°C Még több cikk.

Megalakult a regionális idegenforgalmi bizottság

A dél-alföldi régióban 2007– 2013 között 46 milliárd forint jut turisztikai célokra. Ezt Ujhelyi István, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára tegnap jelentette be Derekegyházán, a megújult Dél-alföldi Regionális Idegenforgalmi Bizottság (DARIB) alakuló ülésén.
A dél-alföldi régióban 2007– 2013 között 46 milliárd forint jut turisztikai célokra. Ezt Ujhelyi István, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára tegnap jelentette be Derekegyházán, a megújult Dél-alföldi Regionális Idegenforgalmi Bizottság (DARIB) alakuló ülésén. Az államtitkár tájékoztatta a bizottságot a kormány nemzeti turizmusfejlesztési stratégiájáról is. A derekegyházi ülésén elhangzott, hogy június 8-áig lehet jelentkezni a regionális turisztikai programokra. A pályázati keretösszeg: 890 millió forint, ebből a dél-alföldi régiónak 90 millió forint áll a rendelkezésére, amely a DARIB-on keresztül hívható le.

Az Új Magyarország fejlesztési terv dél-alföldi régiót érintő turisztikai keret az elképzelések alapján két alapvető konstrukcióra ágazik: 34,4 milliárd „A versenyképes turisztikai termék és attrakciófejlesztés", 11,6 milliárd forint pedig a „Turisztikai fogadóképesség javítása" című projektre jut. Az akcióterv turisztikai részének tervezése során prioritást kaptak a régió kedvező adottságai – így a gyógyhatású termálvízkészlet, az épített örökség (múzeumok) turisztikai célú fejlesztése, a borturizmus, a lovasturizmus, vagy a gasztronómiai látványosságokhoz kapcsolódó szolgáltatások fejlesztése.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeged napja ünnepségsorozat május 15–20. között

Borfesztivál jótékonysági borárveréssel, Dugonics téri délutánok könnyed szórakoztató műsorokkal,… Tovább olvasom