Délmagyar logó

2017. 04. 27. csütörtök - Zita 10°C | 24°C Még több cikk.

Megalapozatlan a Zrínyi utcaiak igénye – a kivitelező szerint

Szeged - Egyhetes késéssel, de válaszolt kérdéseinkre az Art Hotel kivitelezője, a Market Zrt. A vezérigazgató szerint mindent szabályosan csináltak, a Zrínyi utca 10. szám alatti lakók ingatlanjainak értéke pedig nőtt.
– Az építkezés teljes folyamata alatt minden vonatkozó jogszabálynak és határértéknek eleget tettünk – közölte Scheer András, a Market Építő Zrt. vezérigazgatója. Megírtuk, a Zrínyi utca 10. szám lakói közül nyolcan 9,8 millió forintos kártérítést követelnek a cégtől, amely a szomszédjukban nemrég átadott Art Hotel kivitelezője.

Sheer András lapunknak küldött levelében azt írta, az építkezés hatókörzetében tartózkodók védelme folyamatosan teljesült, ennek érdekében minden szükséges megelőző intézkedést megtettek. Így fogalmazott: „Az építési hatóságok által engedélyezett, tehát jogszerű tevékenységet végeztünk, ezért a lakók igénye megalapozatlan." Hangsúlyozta, hogy amennyiben a kivitelezésből eredően konkrét kár keletkezett valamely ingatlanban, akkor azt cégük rövid határidőn belül javítja. – A lakókkal ez ügyben felvesszük a kapcsolatot. Miután előzetes állapotfelmérés történt a kivitelezési munkák megkezdésekor, így könnyen ellenőrizhető, amennyiben a kivitelezésre visszavezethető okokból keletkezett kár – tette hozzá a vezérigazgató.

Scheer András ugyanakkor megjegyezte, hogy szerinte az építkezés tényével, panorámavesztéssel, értékcsökkenéssel kapcsolatos kártérítési igényekkel a lakóknak nem a Market Építő Zrt.-hez, hanem az építtetőhöz kell fordulniuk. Kiemelte, hogy az kivitelezés ideje alatt a fent említett problémákról a lakók sem a kivitelezőnek, sem a beruházónak nem számoltak be. Az építkezés végéhez közeledve, tavaly december 4-én érkezett be hozzájuk kilenc lakótól kártérítési igény a porra, a zajra, valamint a panorámavesztésre és ingatlanjaik értékének csökkenésére hivatkozva.

A vezérigazgató megjegyezte, hogy a Zrínyi utca 10. szám alatti udvart a beruházó költségén felújították, a lakók ugyanakkor egyéves parkolóbérletet kaptak a Somogyi Udvar Kft.-nek köszönhetően. Sheer András a privát véleményét is megírta: „egy gyönyörű szálloda épült, ami a környező ingatlanok értékét növelte, nem pedig csökkentette".
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A gazdasággal ismerkedtek a Ságváris diákok

Játékos formában ismerkedtek a diákok gazdasági-pénzügyi kérdésekkel csütörtökön az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Általános Iskolában. Tovább olvasom