Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 16°C Még több cikk.

Megáll az idő Takács Nikolasnál

Szeged - A felvidéki énekes már kiskorában is fellépett karácsonykor, örömmel hegedülte el a Csendes éjt a szomszédságnak. De máig fontos az ünnep Takács Nikolasnak, aki imádja a fenyő illatát, és szívesen díszíti otthonát. Bár karácsonyi kalapja nincs, biztos, hogy az elegánsabb kabalák közül válogat a napokban.
– Egyik lába a színpadon, de hol a másik? Hogyan készül az ünnepre?

– Legkedvesebb ünnepem a karácsony, már nagyon várom! Élvezem a készülődést, hogy ünnepi díszbe öltöztethetem az otthonomat. Szeretem a karácsony meghitt fényeit, a fenyő illatát és persze a finom ételeket, amelyeket az édesanyám készít. Ilyenkor adventi koncertekkel járom az országot, ez az, ami elindítja az ünnepi készülődést.

– Láttuk a jó hangulatú Jingle Bells-videót, amelyet a Fool Moon acapella együttessel készített. Hol a helye az ünnepekben a barátoknak, és hol a családnak?

– Mikulás alkalmából szerettünk volna így kedveskedni a rajongóinknak, ekkor született meg a Jingle Bells-kisfilm ötlete. De a karácsony elsősorban a családról szól, ilyenkor együtt vagyunk, jókat eszünk, beszélgetünk, egy pár napra megáll az idő, és senki nem rohan sehová. Persze a barátokról sem feledkezem meg ebben az időszakban, hiszen azokkal szeretnék lenni, akik fontosak számomra, mert ez a feltöltődés időszaka.

Takács Nikolasnál a karácsony a családé és a feltöltődésé. Fotó: DM/DV
Takács Nikolasnál a karácsony a családé és a feltöltődésé. Fotó: DM/DV

– Vannak ünnepi rituáléi?

– Amikor még kisebb voltam, az anyukámmal elmentünk a legközelebbi barátokhoz, családtagjainkhoz, és hegedűvel a kezemben eljátszottam nekik a Csendes éjt. Így mondhatom, hogy már kisgyerekként az adventi turné nélkülözhetetlen része volt a karácsonyi hangolódásnak. De a családi szentestéből sem maradhatott ki a műsorom, hiszen örömöt szerezhettem vele.

– A felvidéki Galántáról származik. A Kisalföld északi részén vannak különleges karácsonyi szokások, esetleg ünnepi fogások?

– Mindig hagyományos magyar fogások kerültek az asztalra, így ebben nem volt különbség.

– Senki nem felejti, ahogy a Halleluját énekelte az egyik tehetségkutatóban. Máshogy szólal meg ez a dal az ünnepen?

– A mai napig nem telik el úgy fellépés, hogy ne énekelném el a Halleluját, ez a dal ma már az életem része. Hiába adtam elő már számtalanszor, mindig más és más.

– A kalap a védjegyévé vált. Van speciális ünnepi darabja?

– Nincs, de akadnak elegánsabbak, amelyeket kiemelt alkalmakkor viselek. Lehet, hogy egy karácsonyi kalapot is be kellene szereznem a jövőben. Mindegyik darab különleges számomra, mert szerencsét hozott, amikor szükségem volt rá. A mai napig is kabalaként gondolok rájuk.

– Mi volt eddig a legextrémebb karácsonyi ajándék, amelyet adott vagy kapott?
– Az egyik barátomat vicceltem meg, amikor nekiajándékoztam szép csomagolásban pár tekercs vécépapírt. Azért kapta, hogy továbbra is olyan gyakran tudja látogatni a kedvenc házrészét, ahogy előtte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Esztergályos Cecília boldog karácsony helyett boldog életet kíván

Esztergályos Cecília mögött szép év áll, és reméli, a következő még jobb lesz. A szíve nemcsak karácsonykor, de egész évben tele van szeretettel, mondja, és szeretné, ha ez mindenkire igaz lenne. Tovább olvasom