Délmagyar logó

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

Megasztár 5: Bence továbbjutott, a Fivérek kiestek

Szeged - Hihetetlenül izgalmasan alakult a Megasztár5 pénteki esti döntője. Bencét kihívták a műsorvezetők, a Fivéreket a zsűri végül nem tartotta benn a versenyben.
A pénteki döntőben mindenkinek magyar szerzők dalát kellett énekelnie. A Fivérek léptek először színpadra a két Csongrád megyéhez kötődő versenyző közül. A csongrádi fiúk Zorán Az ünnep című szerzeményét adták elő. Szó szerint. A srácok ugyanis bebizonyították, nemcsak a latin műfajhoz értenek: biztosak vagyunk abban, a szám végi gitárszólót Zorán „gondolkodás nélkül megvenné".

Jogosan járt a pacsi a Fivéreknek. Fotó: tv2.hu
Jogosan járt a pacsi a Fivéreknek, végül mégsem kaptak elég szavazatot-
Fotó: tv2.hu

A zsűriből Eszenyi Enikő egy kicsit megint fanyalgott, ellentétben Friderikusz Sándorral, akinek nagyon tetszett a produkció. Mester Tamás is elégedett volt a hangszereléssel, ő arra hívta fel a trió figyelmét, hogy énektudásban még egy kicsit fejlődniük kell.

Az ünnep - ahogy a Fivérek játszották


Gusztos Bence ezen az estén a Hungária együttes Csavard fel a szőnyeget! című számát énekelte, táncolta végig. Friderikusz Sándor szerint hetek óta ugyanazt látja Bencétől. Eszenyi szerint nem volt elég izgató Bence. Presser Gábor azzal védte meg Gusztost, hogy ennél jobban nem nagyon lehet elénekelni.

Fotó: tv2.hu
Bencének nem kellett sokáig izgulnia.
Fotó: tv2.hu

Magyarázkodás helyett

Kedves olvasóink! Elnézését kérünk a hibánkért - amit a Megasztár5 tudósítása közben elkövettünk. A műsor élőben ment, mi is ott ültünk a képernyők előtt. Amit lehet előre megírtunk, de egyszer lefagyott a számítógép, amelyen dolgoztunk. Ennek a hibának köszönhetően került ki, egy félig megírt írás.

A szavazás során először a Fivérek voltak az utolsó öt között, majd Bence. Ő olyannyira ott volt, hogy a Ringasd el magad című közös LGT-produkció előtt az utolsó előtti helyen állt.

Miután véget ért a voksolás, következett újra az eredményhirdetés. Előbb Bence nevét mondta Till Attila, aki megjegyzete, bár a zsűrinek nem tetszett, a nézők mégis továbbjuttatták.

A Fivérek végig a színpadon maradtak, Patai Annával járultak a zsűri színe elé. Friderikusz Sándor bevallotta, 2-2-re állt náluk a két produkció, így további gondolkodási időt kértek Presserék. Végül kiestek a Fivérek, Patai Anna továbbjutott.


Csavard fel a szőnyeget gusztos Bence előadásában

Olvasóink írták

66 hozzászólás
 • 66. web 2010. október 25. 08:32
  „Csak azt tudnám mi a fenét keres egy kis pisis a felnőttek között zajló versenyben?
  A televízió képernyőjén ott a 12-s karika és az iskolából hiányzó leányzónak éppen-hogy nem a a fellépők között a helye!!! Tessék versenyeztetni őket 18 év alattiakkal. NEM A FIVÉREKNEK KELLETT VOLNA KIESNIÜK, HANEM EGYÁLTALÁN 18 ÉV ALATTIAKNAK NINCS HELYE A VERSENYBEN!!”
 • 65. daffy 2010. október 24. 21:42
  „A fivéreket sajnálom!Közel 6-7 éve figyelemmel kisérem a zenekari pályafutásukat.Úgy 6 éve Szentesen a Tóth József azóta szétbombázott színháztermében eszméletlem sikert arattak.Az premier elötti probákon is volt szerencsém ott lenni,mivel cimborámék hangosítottak és én is belecsöppentem segédnek.De igazán ott csapot meg a zenekar szele.Azóta is számos alkalommal voltam rendezvényeken,ahol ők zenéltek, sehol sem maradt punnyadt a hangulat.Mivel ismerem a srácokat (ki nem ismerné) személyesen,úgy emberileg és zeneileg baromi önzetlenek.Csak ez a megmérettetés a MEGAFRÁSZ-ban nem volt stílszerű,mert most is van még olyan személyek lásd giorgio (ha jó írom),a stílusa miatt nem oda való a megjelenésével is vannak gondok,De ez a kiscsajnak Fridi szerint is nem itt a helye,aki legyőz (?) egy 12 éve létező és sikereket egyre halmozó zenekart,ez röhely.Az Adams Comedy-ről nem is beszélve,na azt már az elején küldtem volna melegebb éghajlatra,mert nem nekik való a zenélés.Mert egy zenekarnak tudni kell:zenélni,hangulatott gerjeszteni,stilust formáni,megjelenni,és a közönséggel állandóan kapcsolatott teremteni,és folyamatosan fenntartani.Ezek ők ímmár 12 éve.Mondjatok mostanába egy zenekart is aki legalább 10,de 5 évig bírta.Hát én nem igen tudok.”
 • 64. Moon 2010. október 24. 11:45
  „Talán a Málnasztár gyengéje a előválogatás elnagyolása. Valahol innen ered a műsor gyengéje. Az ál zsűri sajnos aszisztál is a lejtmenethez.”
 • 63. gbruno 2010. október 23. 20:08
  „Szép kis urban legend. De a Presser nem lámpalázas hülye, hogy ne javítsa ki magát, ha rosszat mond. Amúgy pedig a Mester hirdette ki akkor az eredményt. A többi stimmel.”
 • 62. tl1000s 2010. október 23. 19:59
  „Azt biztos nem tudjátok, hogy a Fivérek már 2 hete is kiestek, csak a Presser rossz kiesőt hirdetett és nem mertek javítani :) ennyi”
 • 61. flexsnake 2010. október 23. 18:34
  „tehetségtelenek egy ostoba műsorban, a hangsúly a MŰ-n van :D”
 • 60. reka07 2010. október 23. 16:33
  „kedves mazsom,
  egyszeru velemenynyilvanitaskent indult itt minden hozzaszolas de ugy latom vannak akiknek kituno alkalom hogy masokat sertegessen;”
 • 59. casey 2010. október 23. 16:24
  „Teljesen egyetértek azokkal a hozzászólókkal, akik ugyanúgy vélekednek, mint Én, miszerint egyáltalán nem a Fivéreknek kellett volna kiesniük. Tegnapi adásban, ahogy mondta Friderikusz Sándor (lehet nem éppen ezekkel a szavakkal) : vannak akik gyakorlatoznak, és vannak akik tehetségesek. Nem értem miért kell állandóan a tehetséges emberektől elbúcsúzni. Hol itt az igazság?
  27, 34, 54. hsz: Igazatok van, csak és kizárólag 18 év felettieknek engedélyezném, hogy egy ilyen műsorban szerepeljenek. Patai Annának is iskolában lennek a helye, semmi keresnivalója nincs a Megasztárban. Örüljön, hogy még gyerek, használja ki, játszon a többi gyerektársaival, és viselkedjen a korának megfelelően, ne koravén gyerekként.”
 • 58. shouri 2010. október 23. 16:20
  „Remélem, még hallunk róluk!
  Legyen sok sikerük a jövőben!!”
 • 57. niemand 2010. október 23. 15:50
  „Sajnálom, de remélem a tehetségük nem hagyja cserben őket. Szép karrier előtt állnak véleményem szerint. Én bízom bennük.”
 • 56. mazsom 2010. október 23. 14:54
  „Mit csodálkozol? Te már itt voltál korán, hát nem sokat kellett rá sem várni.”
 • 55. dodó 2010. október 23. 14:13
  „Kár értük! Nagyon rajok voltak. Sukár csávók mindhárman.”
 • 54. web 2010. október 23. 13:52
  „"Végül kiestek a Fivérek, Patai Anna továbbjutott."-Elég szomorú, ugyanis közel sincs az előadói tehetség szomszédságának sem, a leányzó. Kizárólag tizennyolc éven aluli kategóriában kellet volna őt indítani egy versenyen. Nem lehet riválisa egy felnőttnek. Majd ha ott, a gyermek-versenyszámokban nyert, akkor azt mondom hajrá, de így párhuzamot sem lehet vonni a két versenyző között!!!!!!!”
 • 53. gbruno 2010. október 23. 13:52
  „Rekettye
  Én hallottam élőben Paco de Luciát, és ő sem olyan a színpadon, mint a stúdiófelvételeken.”
 • 52. rekettye 2010. október 23. 13:48
  „A pénteki produkciók alapján nem a Fivéreknek kellett volna kiesni.Gusztos B. Sokkal rosszabb volt, Giorgio említésre sem érdemes, ők kilőtték magukat, ennyire tudnak, mehetnének már haza.
  Az pedig senkinek sem tűnt fel, hogy amikor a búcsúztató összefoglalót mutatták be róluk, az egész egy latin megamixként hatott, jó sok fals énekhanggal, szétszórt szólamokkal stb.

  Tolvai Reni , Saunders András, Szíj Melinda, tegnap ők hárman voltak a legjobbak.Szerintem.

  Aki pedig gitár virtuózt szeretne hallani melegen ajánlanám Al Di Meolát, John McLaughlin-t, Paco De Luciát, John Willamst.
  Ez az én véleményem, ami remélem szabad.”
 • 51. baltazar 2010. október 23. 13:30
  „Rita!

  Egyetértek Veled. Annyit még hozzátennék, hogy ez év március 15.-én ezek a fiúk a nemzeti dalt és hasonló, nem "trendi" számokat adtak elő. Mindenki csak lesett, főleg azok akik nem tudták hogy kik ezek a fiúk. Én is akkor láttam őket először. Utána pedig a csiga válogatásán láttam őket, hogy "hát ezeket ismerem".
  Tehát ez a 3 fiú minden műfajban megtalálja a helyét, ha lehetőséget adnak nekik. Azt ki kell hangsúlyozni, hogy itt pár napjuk van alkotni, gyakorolni és utána élesben előadni bármit is. Én nem engedtem volna a már 2 éve megírt, és azt sokszor begyakorolt számot előadni bárkinek is.(de nekem nem is tetszett)
  Szomorú, hogy ebben a pénzéhes világban torzul az igazság. De ezt is tudomásul kell venni.
  Ha eddig verseny volt a két műsor között, akkor nálam ez már nem verseny. Nyert az X. Ott én is bajban lennék, ha szűriként ki kellene valakit tenni, mert mind szuper.”
 • 50. gbruno 2010. október 23. 13:28
  „Hát az eredeti ZOrán-dal tényleg nem nagy szám, nagyon punnyadt. Jobb volt a Fivérek előadásában.”
 • 49. Ördöghné Lányi Rita 2010. október 23. 12:54
  „Én eddig sosem szóltam hozzá semmihez, de most úgy érzem, muszáj!!!

  Nagyon felháborított engem is a tegnapi adás, a Fivérek kiesése. Azonnal rákerestem, és meghallgattam a számot Zorántól, hát mit mondjak.... nem akarom szegény Zoránt bántani, mert tisztelem, becsülöm. De amit ezek a fiúk csináltak a számából, az valami "csoda" volt!!!Azok a gyönyörű csengő hangok, az a tiszta , szép előadás... szerintem az est csúcspontja volt!! Robinak az a csodaszép tiszta, fényes hangja, de mind a hárman rendkívülit alkottak! És figyeltétek az arcukon éneklés közben azt a ragyogást???
  Hát engem letaglózott a végeredmény....
  Szakmabeli vagyok, évekig tanultam, és tanítottam zenét, ezért hallom, hogy Annácska hangja is rendkívül szép, jó a hallása, aranyos, tehetséges kislány, de ennyi... A Fivérek viszont "alkotnak", hangszerelnek, új köntösbe öntenek dalokat.
  Eddig mindig azt kifogásolta a zsűri, hogy csak latinos számokat játszanak, most bebizonyították, hogy másban ugyanolyan tehetségesek, és tessék...
  Ez volt az utolsó adás, amit néztem!!!

  Nagyon sok sikert kívánok az együttesnek a továbbiakban!!!”
 • 48. gbruno 2010. október 23. 12:26
  „krampampuli
  Presserben egyetértünk.
  De: amikor a Mestert állandóan mutatta a Megasztárban aTV2, naponta szerepelt, reklámozták a filmjét, stb, és Nagy-Budapesten nem érdeklődtek utána annyian, hogy koncertet lehessen szerezni, a filmet meg pár százan nézték meg a mozikban: hát, az ne szakértsen.”
 • 47. Krampampuli 2010. október 23. 12:18
  „41. hozzászólás gbruno 2010.10.23. 11:52
  Krampampuli
  Mester Tamásnak semmi alapja nincs, hogy megmondja a tutit. Őt a médiaszerepléseiről ismerik jobban, nem a zenéjéről. Mondjuk tavaly érdeklődés hiányában nem tudták megtartani a koncertjét.

  Elárulom, van. Sokan esnek abba a hibába, hogy a hitelességet, értő szakmabeliséget csak annak tudják elfogadni aki reflektorfényben, médiumokban közszereplőként tündököl. Ha érdeklődés miatt nincs megtartva egy koncert az főleg napjainkban nem feltétlenül arról szól, (persze lehet arról is ) hogy az illető nem jó nem hiteles hanem a média agymosó elferdült értékrendje jelentősen átmosta az agyakat csak az a színvonalas amiről azt sugallják (különösen TV, barátok, ismerősök), hogy jó. A háttérben elképesztő tehetségek dolgoznak kiknek nem a reflektorfény a motiváció. Meglepődnének sokan, hogy kikkel dolgoznak ezek az emberek nemzetközi viszonylatban. Én most is azt láttam, hogy a zsűri sokszor nem mondta meg az illetőnek, hogy gyenge mert a szerződésükkel a műsorigazgató koncepciójának is meg kell felelni. Főleg érdemes figyelni Presser finom fogalmazásait...”
66 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elszakította a láncát - kutyatámadás Balástyánál

A szomszéd kutyája támadott meg egy nőt Balástya külterületén pénteken délután. Tovább olvasom