Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Megatáncosokat is meghívna Juronics

Hazaérkezett mexikói vendégszerepléséről a Szegedi Kortárs Balett. Juronics Tamás egy-két tehetséges megatáncos szerződtetésén gondolkodik.
Visszavárják Mexikóba a Szegedi Kortárs Balettet
– Izgalmas vendégjáték-sorozatunk volt Mexikóban. Művelődési ház színvonalú nagyteremtől a hipermodern színházon át a hatezer nézőt befogadó szabadtéri színpadig a legkülönbözőbb játszóhelyeken léptünk fel. A mexikói közönség mindenre nyitott, alapvetően más a színházhoz való viszonyuk, mint nekünk, európaiaknak. Elsősorban szórakozni szeretnének. A Carmina Burana szerencsére közel állt hozzájuk. Halottak napjára készültek, ezért halálfigurákkal, csontvázakkal voltak teli a városok, és ehhez jól kapcsolódott a produkciónk, hiszen abban is megjelenik a Halál – mesélte Juronics Tamás, a Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetője.

Az együttes kedden este érkezett meg Mexikóból. A táncosoknak óriási élményt jelentett a találkozás az ismeretlen kultúrával.
– Impresszáriónk jelezte, hogy szeretne visszahívni bennünket, mert egyetlen magyar társulatnak sem volt még ekkora sikere Mexikóban, mint most nekünk. Nagy a repertoárunk, valószínűleg olyan előadást választunk majd, ami zeneileg is közel áll az ottani közönséghez – véli Juronics. A táncosok nem sokáig pihenhetnek, hiszen készülniük kell új bemutatójukra, amit Carmen-variációk címmel november 23-án tartanak a nagyszínházban. Volt már egy Carmen-produkciója az együttesnek: az izraeli Uri Ivgi koreografálta néhány évvel ezelőtt. Ezt most ismét műsorra tűzik, mellé ugyanarra a zenére, Rodion Schedrin Carmen-szvitjére Juronics Tamás is komponál egy saját, új darabot.


Zsűritag a tévéshow-ról

A Megatánc élő adásai miatt Juronics Tamás a társulatnál másfél héttel korábban hazajött Mexikóból. A Carmina Buranában már nem is táncolt a turnén, szerepét Haller János vette át. – A Megatáncnak köszönhetően a figyelem középpontjába került a tánc, amit nagyon jó dolognak tartok. A zsűri tagjaként hozzászólásaimmal, szakmai értékeléseimmel valamelyest tudom befolyásolni a nézők döntését. Ízlésformálás, tanítás is, amit csinálunk, hiszen felhívjuk a figyelmet arra, hogy mire kell odafigyelni, mik a fontos szempontok, amikor véleményt mondunk egy produkcióról. Nagyon élvezem, remek hangulatban zajlik a műsor. Az ismertségemet jelentősen növeli a tévészereplés, jóval szélesebb közönségréteghez tudok így szólni. Abban nem igazán hiszek, hogy azok az emberek, akik most megismernek a bevásárlóközpontban, ezek után a Szegedi Kortárs Balett előadásaira is eljönnek. Hasznos a verseny azért is, mert találkoztam már egy-két olyan tehetséges fiatal táncossal – nevet egyelőre nem mondhatok –, akit szívesen látnék akár a társulatunkban is – mondta Juronics Tamás. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vidék legnagyobb adótartozója szegedi

Egy szegedi székhelyű cég közel négymilliárd forinttal tartozik az adóhatóságnak. Tegnap kerestük az… Tovább olvasom