Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Megcsalt partjelzőként mutatkozik be Szívós László

A szegedi színitanodások közül Szívós László is szerződést kapott Székhelyi Józseftől erre az évadra. Nyáron már láthatta a közönség az újszegedi Liliomfiban, és hamarosan két új produkcióban is bemutatkozik a kisszínházban. Pályakezdőként nagy lehetőségnek tartja, hogy a Szegedi Nemzeti Színház színésze lehet.
Szívós László szeretne tanulni, fejlődni. Fotó: Segesvári Csaba
Szívós László nagymamája negyven évig kellékesként dolgozott a Szegedi Nemzeti Színházban, ahova gyakran magával vitte négy-öt éves unokáját is. A kis Lacit rögtön elvarázsolta a kelléktár, a díszletraktár, beleszeretett a színház hangulatába. Jelentkezett is gyerekszereplőnek az Olivérbe, de túl fiatal volt még ahhoz, hogy beválogassák a musicalbe.

Általános iskolában a tanárok parodizálásával szórakoztatta osztálytársait, középiskolásként már '56-os műsorokban szavalt, előadásokat nézett a Tantuszban. A Vedresben érettségizett, majd magasépítő technikusi végzettséget szerzett. A kötelező szakmai gyakorlaton kívül egyetlen percet sem dolgozott az építőiparban. Mint sofőr és bábszínész másfél évig a Szegedi Miniszínház utazó bábszínházával járta az országot, majd behívták katonának. Amikor 2003 nyarán leszerelt, hallotta, hogy színészképző indul Szegeden. Rögtön felvették. Mozgás- és beszédtechnika órákra járt, drámatörténetet és más szakmai tárgyakat tanult, előadásokat nézett, statisztált a színházban.

– Az első szerepem a Szegedi Egyetemi Színház Karnyónéjában Kuruzs volt. Tavaly Simó Zsófival játszottuk Karinthy Ferenc Gellérthegyi álmok című kétszemélyes darabját, eddig ez volt a legnagyobb kihívást jelentő feladatom. A bemutatót a Bartókban tartottuk, majd négyszer a kisszínházban is eljátszhattuk. Váratlan meglepetés volt, amikor Székhelyi József direktor úr a tavasszal a színitanodások közül többünknek is szerződést ajánlott. Ezt óriási lehetőségnek érzem, hiszen egy erős, profi társulatban kapunk most lehetőséget arra, hogy a gyakorlatban megtanuljuk a szakmát – mondja Szívós László. Az ifjú színész máris két darabot próbál. Toronykőy Attila rendezésében szeptember 21-én mutatják be a kisszínházban Egressy Zoltán Sóska, sült krumpli című tragikomédiáját.

– Egy vidéki fociöltözőben játszódik a történet, amelynek három szereplője van: egy fiatal bíró és két partjelző. Én a Művész becenevű partjelzőt alakítom, akinek a barátnőjét elszereti a bíró. Az emberi kapcsolatokról, a fociról és a nőkről szól a darab. Nem vagyok focirajongó, ezért először nem is fogott meg a sztori. De a színészet végül is erről szól: ha nem vagy fajgyűlölő, akkor is el kell tudnod játszani egy náci tisztet. A próbák során megszerettem a karaktert és a történetet. A szerző, Horváth Péter rendezésében párhuzamosan próbáljuk a kisszínházban a Csaó bambínót, amiben egy iskolás fiút játszom. Ez az ötvenes-hatvanas évek slágereivel fűszerezett darab gyerekkori történetek alapján 1956-ot idézi fel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vandálok több tízmilliós kárt okoznak a szegedi járműveken

Több tízmilliós kárt okoznak évente a szegedi tömegközlekedésben a vandálok, akik a megállóktól a… Tovább olvasom