Délmagyar logó

2017. 01. 25. szerda - Pál -4°C | 1°C Még több cikk.

Megdőlt az 51 éves melegrekord!

Szeged - Megdőlt az 1963-as országos melegrekord: 24,4 fokot mértek Fülöpházán és Soltszentimrén. A Csongrád megyei eredményt Derekegyház-Kéktó mérőállomáson állították be.
Az 1963-as, 51 éves országos melegrekord több helyen is megdőlt: a legmagasabb értéket Fülöpházán és Soltszentimrén (Bács-Kiskun megye) mérték, 24,4 fokot, de 24,0 fok volt a hőmérséklet Baja-Csávoly és Karapancsa mérőállomásokon is - tudtuk meg az Országos Meteorológiai Szolgálat szegedi állomásától.

Szegeden nem volt veszélyben a rekord. Fotó: Frank Yvette

Szegeden nem volt veszélyben a rekord.
Fotó: Frank Yvette


A Csongrád megyei rekord szintén 51 éves, amit megdönteni nem, de beállítani sikerült: 23,1 fokot métek Derekegyház-Kéktó mérőállomáson.

Korábban

A szegedi meteorológiai állomás tájékoztatása szerint kora délután, 14 órakor még mindig 20 fok felett van a hőmérséklet Szeged környékén. Közel volt a napi csúcs, de Szegeden minden bizonnyal nem dőlt meg a napi melegrekord (23,1) - bár még várni kell a végleges adatokkal.

A megyében ugyanakkor könnyen megdőlhetett a napi csúcs, hiszen Pitvaroson 23 fokig, Szikáncson pedig 22,8 fokot mértek - és ezek sem végleges adatok.

Az országos melegrekordot Mezőhegyesen mérték 1963-ban, amikor 23,5 fokig kúszott fel a hőmérő higanyszála. Ez a csúcs szinte biztosan a múlté lesz a mai nap után, a meterológus szerint Baja térségében dőlhet meg a melegrekord.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Természetgyógyászat kontra tudomány

Egy szkeptikust, valamint egy orvos-természetgyógyász házaspárt ültettünk egy asztalhoz, hogy… Tovább olvasom