Délmagyar logó

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 26°C Még több cikk.

Megegyezések a megyei közgyűlésen

Szeged - A kormányzó jobboldali frakcióból a csütörtöki ülésen öten hiányoztak, a döntések a baloldal támogatásával, megegyezéssel születtek.
Öt jobboldali képviselő hiányzott csütörtökön a megyeházán a kormányzóképes többséghez, mégis az eddigi legcsöndesebb ülés zajlott. Kezdés előtt a szembenálló frakciók irányítói – Martonosi György (Fidesz) és Gazdag János (MSZP) – egyeztettek, megbeszélték, mit tudnak közösen elfogadni. A megyei önkormányzat átszervezésével kapcsolatos szakértői anyagot – amely létszámleépítésről, összevonásról is szólt volna – nem tárgyalták. Magyar Anna elnök azt mondta, most azért nem veszi napirendre, mert nyílt tárgyalást javasolt, a szakértő viszont ehhez nem járult hozzá, s ezt a patthelyzetet így lehet feloldani.

1 millió forinttal támogatja a közgyűlés a Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapatát. A tervezetben a következő évre írt 14 millió forintról viszont nem döntöttek: többen úgy látták, ilyen helyzetben nem szabad elkötelezni magukat a jövő évi költségvetés terhére.

A költségvetés módosítását is úgy fogadták el közösen, hogy a Molnár József által „nagyon csúnya számnak" nevezett 37 millió forintos tervezett kiadás, amelyet a megye munkájáról szóló tájékoztatás költségeire, sajtókiadványra szánt a vezetés, kikerült belőle, viszont a kórházak szükség szerinti megsegítése szerepel benne.

Jóváhagyta a közgyűlés, hogy a Móra Ferenc Múzeum 105 millió forintért december 15-éig elvégezze a régészeti föltárást a Szeviép megbízásából a Szeged V. jelű homokbánya további 40 ezer négyzetméterén. A munka már pénteken kezdődik. A sietség oka: az itteni föld is kell az M43-as autópálya építéséhez.

Olvasóink írták

 • 4. CID 2009. október 08. 22:54
  „Bakos úr, rajta legalább lehet röhögni. Persze a DM-en is, igaz kínjában az embernek.”
 • 3. CID 2009. október 08. 22:53
  „Remélem, nem a mórahalmi nyuggertől van az 1 misi ? :)”
 • 2. bakosandras 2009. október 08. 22:50
  „Ezért, barátom, kár volt fáradni.”
 • 1. Pinaman 2009. október 08. 21:09
  „Ugyan minek. Ha nem tudjak magukat fentartani mint professzionalis kosarlabdacsapat akkor talan fel kenel oket oszlatni a penzt meg befektetni jo kurvak agyaba”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Chagall-képek Szegeden

Szeged - 112 Chagall-litográfiát nézhetünk meg Szegeden. A Pingvin Patikák támogatásával öt… Tovább olvasom