Délmagyar logó

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Megérkezett a Netflix

Magyarország, Szeged - Szerdától Magyarországon is elérhető a Netflix elnevezésű, 24 órás online videotéka havi nyolc euróért. A Szegedi Tudományegyetem szakembere szerint ezt kezdetben nem érzik meg a hazai szolgáltatók. A Belvárosi mozi vezetője sem aggódik.
A szórakozás ára

Havi nyolc euróért (2500 forintért) egyszerre egy készüléken, alacsony felbontásban nézhetjük a Netflix online videotéka kínálatát. Tíz euróért (3100 forint) már két készüléken és HD-ben, tizenkettőért (3800 forint) pedig négy eszközön – tévén, laptopon, telefonon – UltraHD-ben.
A Netflix egy 24 órában elérhető online videotéka, amelynek kínálatát okostévén, számítógépen, mobiltelefonon és tableten is el lehet érni. Szerdán összesen 130 országban élesítették a Netflix szolgáltatását, köztük Magyarországon.

A filmek és sorozatok havi előfizetési díjért érhetők el, az első hónap ingyenes. Regisztrálni a www.netflix.com/hu/ címen lehet. A választható nyelvek között egyelőre nincs magyar. Magyar felirat sincs.

A Chrome és a Firefox böngészőkhöz le lehet tölteni egy Super Netflix nevű kiegészítőt. Ezzel lehet feliratokat rakni a filmekhez, sorozatokhoz.
 
Moziélmény otthon.
Moziélmény otthon.

– Mivel a magyar piac erősen nyelvorientált, első körben biztos, hogy nem érzik meg a hazai szolgáltatók a Netflix belépését – mondta Dragon Zoltán, a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Digitális Kultúra és Elméletek Kutatócsoport vezetője.

– Látszik, hogy a hazai szolgáltatók igyekeznek kihasználni a helyzeti előnyt, és beindítani olyan szolgáltatásokat, olyan előfizetési konstrukciókat, amelyek lassan, de biztosan az online, internetes kapcsolaton keresztüli tévénézés felé terelik az előfizetőket. Most persze nekik is be kell gyorsítani, fejleszteni, mert a Netflix belépése komoly versenyhelyzetet teremthet - magyarázta a szakember.

– A mozinak volt már több halála: a VHS, a DVD, majd a házi mozi érkezésével, de mindet túlélte. A Netflix hazájában, Amerikában sem ment tönkre – fogalmazott Szabó Éva. A szegedi Belvárosi mozi vezetője hozzátette, mindig lesz egy réteg, amelyik eljár a filmszínházba.

– Úgy tapasztalom, a mozi a közösségi szórakozás egy új formája, ahol többen együtt találkoznak, néznek, majd beszélnek meg egy filmet – mondta.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Üres asztalokhoz költöznek a kofák

Üres asztalokhoz költöznek a kofák
Február második felében fejezik be a szegedi Mars téri nagycsarnok padlóburkolatának felújítását. Tovább olvasom