Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Megérkezett a városnéző kisvonat

Szeged - Két év után jövő szerdától ismét közlekedik városnéző kisvonat Szegeden.
Az előző városnéző járatot annak idején a villamospályák felújítási munkálatai miatt állították le. Előtte szerencsétlen balesetet okozott, amelyben egy fiatal lány életét vesztette. A rossz emlékű kisvonat Győrben szállítja a városnézőket.

Megérkezett Szegedre az új városnéző kisvonat. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

A vadonatúj, 56 férőhelyes jármű jelenleg egy szegedi, buszokkal foglalkozó vállalkozó telephelyén várja a jövő szerdára tervezett első útját. Reggel 9-től este 6-ig közlekedik majd a Szeged étteremtől. Az útját 45 percesre tervezik: a belváros főbb érdekességeit, nevezetességeit mutatják be idegenvezetéssel.

A járművet az ausztriai STS Fun Traintől vásárolta az Eurozol 99 Kft. Székely Róbert, az üzemeltető cég igazgatója elmondta: a kisvonat minden utas- és közlekedésbiztonsági fejlesztéssel, így légfékrendszerrel, biztonsági ajtókkal és övekkel is rendelkezik, kerekes székes utasok is használhatják. Összesen 6 nyelven hangzanak majd el az információk, a tájékoztatási rendszer GPS-alapú, így nem fordulhat majd elő, hogy az utasok rosszkor kapnak tájékoztatást a látnivalókról.

Olvasóink írták

 • 8. SP 2012. május 10. 23:43
  „Mivel ez
  a mozdonynak nevezett valami
  igazából nem is mozdony, hanem 1 mozdony jellegű vontató, ezért a konstrukciója biztonságossági meggondolásból módosításra szorulna.

  Az orránál lévő hordó
  méretének csökkentése minden dimenzióban,
  a jármű előtti úttest láthatóság növelésére. A vezető fülke megemelése, szintén az úttest ráláthatóságának feljavítása céljából.

  Az emeltebb fülke javítaná továbbá
  a vezető számára a teljes szerelvény melletti, körüli terület rá és beláthatóságát jobbról, balról is teljes hosszban.

  Forgalomba helyezést jobban megfontolnám.”
 • 7. FeketeVipera 2012. május 10. 21:37
  „örülök hogy újra lesz ilyen a városban, még 45 percet kilőttem a "hogyan foglaljam le izgága és örökmozgó gyermekeimet" c. projektben. Szép estét!”
 • 6. THK 2012. május 10. 21:22
  „így van!
  abszolút nem jellemzőek gázolások az ilyen kisvonatokra, hiszen eleve nem mennek gyorsan (a vén ... ebben is kivétel volt, nagyon durván vezetett), és bőven van idő a forgalomra figyelnie a sofőrnek - hogy nem tette, az csak az ő hibája volt, nem a mozdonykéményé (ha jól emlékszem széles, 2x2 sávon szakaszon történt a gázolás)”
 • 5. FeketeVipera 2012. május 10. 21:06
  „gyönyörű ez a hozzáállás, és egyben bosszantó a nyavalygás. SP, Ön bizonyára kisvonattalgázoljunk-szakon végezte az elemit, hogy 4 db fotó alapján megállapítja, hogy "halálos" ez az új szórakoztatóeszköz, talán a világ összes kisvonata az és jobb is lenne betiltani mindazösszest istenúccse. Ami sajnálatos módon egyszer megtörtént, azt nem jelenti, hogy megint meg fog. Olcsójános”
 • 4. SP 2012. május 10. 20:00
  „2. .."bácsi.... elhalálozott."
  Elkerülte a figyelmem.

  A járgány sem volt megfelelő. Most sem az szerintem.”
 • 3. SP 2012. május 10. 19:20
  „Letelt
  a büntetése a régi masinisztának?

  A Shmidt Andrea
  képekre jellemző torzítás miatt
  lehet, hogy rosszul látom, de úgy tűnik, hogy a drájver nem látja kellően az előtte lévő eseményeket minden szituációban az úttesten.

  Jó lenne,
  ha nem ölne többet
  a túl nagy orrú, mozdonynak álcázott járgány.”
 • 2. Környezetvédő 2012. május 10. 19:11
  „lukrécia, ettől nem kell tartanod, erről a DM is beszámolt akkoriban, hogy az ámokfutó, száguldozó vonatos bácsi, a gázolás bírósági eljárásának közepette elhalálozott. A várhatóan elmarasztalással végződő ítélet meghozatalára így nem került sor, mivel a vádlott elhalálozása folytán az eljárás meg szűnt.”
 • 1. lukrecia 2012. május 10. 18:29
  „Remeljuk nem ua. a sofor fog rajta dolgozni. Es a kemenye sem akadalyozza a kilatast.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kothencz János: Vége az idomítás éveinek

Gyermekvédelmi lakásalapot hoz létre a kormány a szakellátásból kikerülő nagykorúaknak. Tovább olvasom