Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Megérkezett és már a Dóm téren is járt Depardieu

Gérard Depardieu Szegeden van. Késő délután érkezett a városba, de már kora este kiment a Dóm térre - csütörtökön egész nap a Háry Jánost próbálja. Fotók, videó.
Hatalmas a titkolózás a késő délután Szegedre érkezett világsztár körül: a szervezők semmilyen információt nem engednek kiszivárogni Gérard Depardieu-ről. Sem a Szegedi Szabadtéri Játékok, sem a szálloda nem ad tájékoztatást – még azt sem árulták el előzetesen, mikor érkezik.

Az egyetlen hivatalos információt hétfőn kaptuk arról, hogy a francia nemzetiségű, orosz állampolgárságú színész, filmrendező és producer saját Cessnájával landol este a szegedi repülőtéren. A bajai úti leszállóhelyen azonban még szerdán sem tudtak arról, hogy hozzájuk érkezne. Mint kiderült, azért, mert a sztár végül a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren landolt, onnan autóval hozták Szegedre.

Gérard Depardieu megérkezett Szegedre. Fotók: Karnok Csaba

Minden titkolózás ellenére megtudtuk érkezésének körülbelüli idejét és egy országos tévécsatorna stábjával együtt vártuk a szálloda előtt. Depardieu egy kék Mercedes Vito mikrobusszal érkezett. Azonnal körbevették a szabadtéri vezetői és bekísérték a hotelbe. A sajtómunkásokat a biztonsági ember arra kérte, hogy ne közelítsék meg a művészt, mert „nyűgös".


Gérard Depardieu-t Herceg Tamás és Béres attila fogadta
Gérard Depardieu-t Herceg Tamás és Harangozó Gyula fogadta.
Fotó: Karnok Csaba


Nemcsak érkezésének körülményei, Gérard Depardieu gázsija is sokakat foglalkoztatott az utóbb napokban. Az egyik bulvárlap 30 milliós fellépti díjról cikkezett – ezt a szabadtéri stábja cáfolta. Szegeden 15 milliós összegről suttognak – ez közelebb állhat az igazsághoz. Egy biztos: nettó 17,6 millió forintnál nagyobb összegről biztosan nem kötött a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója szerződést, ahhoz ugyanis az önkormányzat pénzügyi bizottságának jóváhagyása kellett volna – ezt pedig nem kérték.

Persze ez nem azt jelenti, hogy ne kerülne akár több mint 20 millióba, hogy Depardieu három – esőnap esetén négy – napot Szegeden tölt.

Gérard Depardieu megérkezett Szegedre. Fotók: Karnok Csaba

Szálláshelyén a legdrágább lakosztályt foglalták le neki, ez éjszakánként 113 ezer 300 forintba kerül, amelyhez a félpanziós ellátás további 4700 forint. A tolmács napidíja hozzávetőleg 50 ezer forint, a sztár biztonsága pedig úgy is napi 150-200 ezer forint, hogy csupán egy személyi kísérőt és egy sofőrt kapott. A szállodában és a Dóm téren ugyanis a helyi biztonsági emberekkel kiegészülve meg tudják oldani, hogy csak akkor legyen megközelíthető, amikor ő akarja.

A két előadás nézőközönségén és a kivételezetteken kívül mások aligha láthatják a Háry János című produkcióban Napóleont alakító világsztárt, aki érkezése után nem sokkal - cáfolva a várakozásokat - mégis kilátogatott a Dóm térre.

Színészkirályok egymás között: Gérard Depardieu és Király Levente. Fotó: Hollósi Zsolt (képgaléria)

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyelőre nem kell lebontaniuk a házukat a baktói kiskertekben

Egyelőre nem kell lebontaniuk Szűcs Norbertéknek a baktói kiskertekben álló házukat. Tovább olvasom