Délmagyar logó

2017. 01. 21. szombat - Ágnes -11°C | 0°C Még több cikk.

Megerősítik az árvízi védműveket

Összesen 14 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kapott az Országos Vízügyi Főigazgatóság arra a projektre, amelyben az állami árvízvédelmi művek állékonyságát, védképességét állítják helyre -hangzott el tegnap egy Csongrádon tartott sajtótájékoztatón.

A munkát egy 2013-ban végzett felülvizsgálat eredményeként határozták meg. A vízügyi igazgatóságok szakemberei akkor feltárták azokat a szakaszokat, ahol a biztonság fenntartása és javítása érdekében helyreállítására van szükség.

Több mint egymillió ember árvízi biztonságáról van szó, a védett terület nagysága 11 ezer négyzetkilométer, öt megyében 150 település biztonsága nő, négy vízügyi igazgatóság – az Alsó-Tisza-vidéki, Közép-Tisza-vidéki, Körös-vidéki és a tiszántúli – érintett a projektben – tájékoztatott Antal Örs projektvezető. A kivitelezési munkálatok a legtöbb szakaszon már megkezdődtek, az Ativizig területén a Dong-ér és a Hármas-Körös mentén, Magyartés és Baks településen zajlik.

Megerősítik a töltéstesteket, megakadályozzák a szivárgást, a szakemberek szerint 30 évre szavatolják a stabilitást. A lakosok megnyugtatására elmondták: a munka végeztével a szállító járművek által esetleg tönkretett utakat helyreállítják. Az Ativizig osztályvezetője, Borza Tibor a felújítás jelentőségére hívta fel a figyelmet, valamint arról beszélt, miért fontos, hogy megakadályozzák a buzgárok kialakulását.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszatér a Páratlan páros

Ray Cooney Páratlan páros című komédiája világsiker lett, ezért 16 évvel később megírta a folytatását is - ezt játssza ma és holnap 21 órától a kecskeméti társulat az Újszegedi Szabadtéri Színpadon. Tovább olvasom