Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Megfelelnek a biztonsági előírásoknak a szegedi sportlétesítmények

Szeged - A műszaki adatok szerint az újszegedi sportcsarnok 3200, a műjégpálya pedig összesen 1600 fős. A január 15-ei budapesti diszkótragédia óta a sportlétesítményeket is fokozottabban felügyelik a hatóságok.
A tűzoltókkal és a szakhatósággal egyeztetve alakították ki az újszegedi Városi Sportcsarnokot és a Szabadkai úton található Városi Műjégpályát - tudtuk meg Horváth Andrástól a Szegedi Sport és Fürdők Kft. ügyvezető igazgatójától. Az előbbiben maximum 3200, az utóbbiban 1600 fő tartózkodhat, bár nagyon ritka, hogy egyszerre ennyien legyenek az épületekben. A január 15-ei budapesti diszkótragédia óta a sportlétesítményeket is fokozottabban felügyelik a hatóságok.

A sportcsarnokban a sporteseményeken kívül kulturális rendezvényeket tartanak, néhány héttel ezelőtt az egyik tehetségkutató verseny sztárjai léptek fel - akkor teltház volt. Horváth András a delmagyar.hu-nak elmondta: mivel a koncert a diszkótragédia után volt, a hatóság előzetes ellenőrzése is szigorúbb volt, al étesítmény pedig megfelelt az előírásoknak. Szükség esetén könnyen és gyorsan kimenekíthető a tömeg a sportcsarnokból.

Egy kicsit más helyzetben van a műjégpálya. Ott sosincs teltház, a vendégek ugyanis korcsolyázni járnak oda, így a 800 fős lelátón kevesen ücsörögnek, és fordítva. Ha például hokimeccs van, akkor nincsenek a pályán 800-an (az engedély szerint ugyanis ennyien korizhatnak egyszerre).

Évente legalább egy alkalommal gyakorlatoznak az Anna Fürdőben, vagyis elpróbálják, hogy kinek, mi a feladata egy esetleges kiürítés alkalmával. Itt összesen 440 fő tartózkodhat egyszerre: 240 fő a fürdő területén és 200 a gyógyászaton. Az előbbiben előfordul a teltház.

- Valamennyi sprotlétesítmény esetében érvényes, hogy bérbeadjuk a rendezvényekre - magyarázta az ügyvezető igazgató. A meccseket, koncerteket tehát nem a Szegedi Sport és Fürdők Kft. szevezi, éppen ezért az esemény szevrezője (csapat, produkciós iroda) felelős a biztonságért (például a biztonsági ellenőrök száma); a városi sportigazgatóság "csak" az épületek biztonságáért felelős - amik megfelelnek a hatósági előírásoknak. A jövő hónaptól további szigorítások várhatóak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az SZKT új igazgatója: a nagy változás veszélyes a rendszerre

Nem éri meg több száz milliót saját járművek fejlesztésére fordítani – vallja Tóth István Tibor, az SZKT új ügyvezető igazgatója. Tovább olvasom