Délmagyar logó

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 5°C | 14°C Még több cikk.

Megfenyegették Géczi Józsefet

Nyílt levelezőlapon, a családjára utalva életveszélyesen megfenyegették Géczi József szegedi országgyűlési képviselőt. A parlament mentelmi bizottságának szocialista elnöke azt mondta, most oda kell figyelni az ilyen „üzenetekre".
A feladó helyén fenyegető sorok. Fotó: DM
– Az elmúlt valamivel több mint másfél évtizedben rengeteg fenyegetést kaptam jobb- és baloldalról egyaránt. Nem nagyon törődtem velük, de erre, amit most kaptam, a jelenlegi belpolitikai helyzet miatt már oda kell figyelni – mondta Géczi József Alajos MSZP-s politikus, az Országgyűlés mentelmi bizottságának elnöke.

Géczi hétfőn, más küldeményekkel együtt kapta a felbélyegzett, postai bélyegző nélküli „képeslapot", amit előtte a kormányőrök az előírásoknak megfelelően átvizsgáltak. A címzés és a bélyeg mellett „Vigyori köcsög. Levadászunk hamarosan! A család jól van? ..." nyomtatott szöveg olvasható, alatta egy elmosódott férfialak lángoló autóval látható. A képeslap hátoldalán két személygépkocsiról készült fotó látszik, az egyik jármű ég. Az illusztrációként használt felvételek szeptember 18-án, az MTV-székház ostrománál készülhettek.

A politikus az „üzenetről" tájékoztatta Szili Katalint, az Országgyűlés elnökét, Lendvai Ildikót, az MSZP frakcióvezetőjét és Szilvásy Györgyöt, a polgári titkosszolgálatokat felügyelő Miniszterelnöki Hivatal vezetőjét, a levelezőlapot átadta a kancelláriaminiszternek.

– Az elmúlt hetekben a politika radikalizálódott. A két oldal között óriási feszültség érzékelhető. Vannak, akik biztatást, támogatást vélnek felfedezni a radikális hangot megütő politikusoktól. A sejtelmes fenyegető is közéjük tartozhat, ezért írhatta meg nekem ezt a levelet – mondta a parlamenti bizottsági elnök.

Géczi József nem kért védelmet sem magának, sem családjának, noha szerinte ez az üzenet már nem abba a kategóriába tartozó üres fenyegetés, amit a politikusok rendszeresen kapnak. A szocialista képviselő úgy tudja, rajta kívül más politikus nem kapott hasonló fenyegetést, de arról hallott, hogy az egyik internetes portál politikai újságíróját hasonló módon fenyegették meg.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vidék legnagyobb adótartozója szegedi

Egy szegedi székhelyű cég közel négymilliárd forinttal tartozik az adóhatóságnak. Tegnap kerestük az… Tovább olvasom