Délmagyar logó

2017. 11. 25. szombat - Katalin 3°C | 12°C Még több cikk.

Meghalt egy építőmunkás - tizenhat méter magasból zuhant le

A szegedi Budapesti körút egy felállványozott panelházának hatodik emeletéről lezuhant egy munkás tegnap délután. A 45 éves férfit súlyos, életveszélyes állapotba szállították a szegedi kórházba, ahol nem sokkal később belehalt sérüléseibe. Első munkanapját töltötte a panelház-felújításon.
Egy munkásbakancs, fél pár gumikesztyű, injekcióstűs-tasakok hevertek tegnap délután egy Budapesti körúti, félig felújított és felállványozott panelház előtt. A tárgyak körül rémült munkások, baleseti helyszínelők, bámészkodó járókelők. Nem sokkal korábban a részben már átfestett panelháznak a Csillag téri piac felé néző állványairól, mintegy 16 méter magasból egy 45 éves férfi esett az aszfaltra.

– Kint álltam a bolt ajtaja előtt, éppen az egyik vevőmmel beszélgettem. Félrefordítottam a fejem és éppen láttam, ahogyan egy emberi test csapódik be a betonba. A férfi a bal oldalára zuhant, de eszméleténél volt. Egyre azt hajtogatta: „Jaj, de fáj, jaj, de fáj!" – idézete fel a történteket a panelház földszintjén működő mézesbolt tulajdonosa. Mészáros Istvánné azonnal az üzletébe rohant és értesítette a mentőket, akik 5 percen belül a helyszínen voltak. – A férfi bal lába kitekeredett. Láttam, ahogy a mentősök végigvágják a nadrágját. Nyílt törései voltak – mondta az asszony.

A szerencsétlenül járt férfit súlyos, életveszélyes állapotban szállították a szegedi kórházba. Az orvosok egy órán át küzdöttek az életéért, de nem tudtak rajta segíteni: belehalt sérüléseibe.

A Budapesti körúti panelházban élő Gönczék, akiknek a konyhaablaka előtti állványról esett le a férfi, nem értették, hogyan történhetett ilyen tragédia. A házaspár csak egy puffanást hallott. – Éppen a kutyánkat vittem le sétáltatni. Először azt hittem, hogy a munkások ruhái estek le. Mikor leértem, a férfi már a földön feküdt, de több munkás még fent volt az állványokon és a ház falát festették. Mintha mi sem történt volna. Ekkor kiáltott fel lentről egy fehér sisakot viselő férfi, hogy azonnal jöjjenek le – mondta Göncz Ferenc.

A baleset körülményeiről hiába kérdeztük a munkásokat. Sem ők, sem az a nyakkendős fiatalember nem volt hajlandó válaszolni kérdéseinkre, aki folyton telefonált a tragédia helyszínén, és csak annyit árult el: ő a felújítást végző cég vezetője.

Néhány perccel később egy középkorú asszony jelent meg a még mindig idegesen toporgó munkások, rendőrök és más hatósági emberek között. Hogy az asszonyt ki értesítette, nem tudtuk meg: a hatodikról lezuhant férfi felesége volt. Először nem értettük, miért távolodik a tragédia színhelyétől és miért veszi elő előbb lázasan a mobiltelefonját, majd egy kis cetlit, amin egy telefonszám volt felírva. – Nem mondták meg ki esett le. A férjem pedig nem veszi fel a telefonját! Hol lehet gyorsan taxiba ülni? – kérdezgetett minket remegő hangon, majd a körút másik oldalán levő Rádió Taxi diszpécserszolgálatához futott be. Az asszony még a kocsi megérkezése előtt elmondta: férjét Istvánnak hívják, 45 éves, az első munkanapját töltötte a panelháznál.

Reményei, hogy talán mégsem az ő férjét érte a halálos baleset, a kórházban foszlottak szét. Még láttuk a kórházfolyosón, amint a sokkos állapotba került asszonyt beültetik egy betegszállító kocsiba és betolják a liftbe.

A helyszínen tartózkodott Vámos János, az állványozó cég munkavédelmi felügyelője. A vizsgálatok előtt csak óvatosan nyilatkozott. – Annyi bizonyos, hogy a szerencsétlenül járt férfi az első munkanapját töltötte itt. Mindenesetre az állványzat profi – mondta a munkavédelmi felügyelő. A ház Csillag térre néző oldalán molinó hirdette: a Dél-Konstrukt Kft. a generálkivitelező. Információnk szerint alvállalkozó dolgozott a házon, de nem sikerült megtudnunk a cég nevét.

Olvasóink írták

  • 1. Monox 2008. augusztus 13. 18:51
    „A tragédi helyszíne, amikor befejeződött a munka:

    http://www.panoramio.com/photo/10385371”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két héten belül kezdődik a kullancsirtás Szegeden

Az enyhe tél miatt a megszokottnál hamarabb és nagyobb számban támadnak a kullancsok Szegeden. A… Tovább olvasom