Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Meghiúsult Szegeden a depóniagáz hasznosítására kiírt közbeszerzés

Szeged - Miután csak egy ajánlat érkezett, az is érvénytelen volt, meghiúsult a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. által a Sándorfalvi úti Regionális Hulladéklerakó Telepen keletkező depóniagáz kinyerésére és hasznosítására indított közbeszerzés - az eredmény a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
Az ajánlatkérő a városi önkormányzat kizárólagos tulajdonában áll. A közbeszerzést azért indította a cég, hogy a szemétlerakóban a szerves anyagokból keletkező biogázt kinyerje és hasznosítsa a nyertes ajánlattevő. A hasznosítás jogi formája szolgáltatási koncessziós szerződés lett volna.

Korábban már épült a telepen egy biogáz kinyerő, az ebből, és az újonnan építendő berendezésből nyert gáz hasznosítására egy 1,15 megawattóra teljesítményű erőművet kellett volna építenie a nyertesnek.

Ajánlatot csak a fővárosi székhelyű ENER-G Natural Power Kft. adott be, ezt érvénytelennek nyilvánította az ajánlatkérő.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. Csonka László 2011. február 25. 19:37
  „Megjelentek az idei képviselői juttatások és vagyonnyilatkozatok az alábbi helyen:

  http://www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_kpv.kepv_lis?p_ckl=39”
 • 20. Csonka László 2011. február 15. 22:06
  „Jövőre 2012....Jön a Világvége......Aki túl akarja élni jöjjön Magyarországra....mi 30 évvel le vagyunk maradva!!

  20 évvel ezelőtt arra vágytam, hogy keressek 60.000 forintot havonta és legyen egy 1986- os évjáratú Golfom.
  Mára mindez teljesült.

  Az angol ülve gondolkodik, a francia állva, az amerikai járkálva, a magyar utána.”
 • 19. Csonka László 2011. február 15. 08:37
  „Hazafias gondolkozású polgártársaknak!
  + 1. meghívó: "Magyarok Nagyasszonya Szent Korona Lovagrend" - től, szeretettel !!!!!!!!!!!

  2011.február 17.-án csütörtökön 18.00-kor az Erzsébet ligeti Színházban ( Budapest, XVI.ker.Hunyadvár u.43/d)

  II. kerekasztal beszélgetés a történeti alkotmányról, megszakadt jogfolytonosságának helyreállításának szükségességéről, Magyarország valós államformájáról, a Szent Korona Tan időszerűségéről.

  Beszélgető partnerek: dr Bakos Batu, dr Bene Gábor, Mireisz Tibor, dr Varga Tibor

  Belépés díjtalan.”
 • 18. szilléri 2011. február 14. 22:28
  „Nem Botka hanem Vodka!
  A politikus is ember, igaz kicsit nagy az ego-pofája, amíg hatalmon van.

  Azért Laci is vissza fogta magát újabban!”
 • 17. Csonka László 2011. február 14. 17:06
  „16. macs 2011.02.14. 12:29 A hozzászólásának, csak részben van igaza, az ellenzék már talált rajta 1-2."fogást" Valami változott, régen, szó szerint, lesöpörte "ellenzékét", (arroganciáját láthattuk egyenes közvetítésben, a helyi médiából) most+, érdekes módon, akad szabadideje, a fogadó órán kívül is! Mi változott ????? A számarány, nem de ???? Megjegyezném, ha valaki egy ekkora város, első embere, akkor példamutatónak kell lenni magánéletében is !!!!! Anno elődjéről, aforizmák keringtek a taxisok között, ki szállította (vagy a végén már, senki) részegebben! A Botkáról is "csiripelnek a verebek" ezt + azt !!!!!!”
 • 16. macs 2011. február 14. 12:29
  „Szidjátok Botkát, végül is valakit szidni kell. Őt meg amúgy is trendi szidni.
  Az Unió a 2007-2013 közötti költségvetési időszak egyik kiemelt témájává tette a közösségi közlekedés fejlesztését és a város rehabilitációt a fenntartható fejlődés jelszavával. Ismétlem a 2007-2013 közötti időszakban. Tehát, ha a Város most nem ragadja meg a lehetőségeket, akkor ki tudja lesz-e erre módja később. Azt nektek is el kéne ismerni, ha a beruházásokhoz csak 10-20%-kal kell beszállni, a többi "talált pénz", akkor helyes, ha a város vezetése él a lehetőséggel.
  Szegeden nagyon sok olyan, a közlekedéssel, városképpel összefüggő probléma van, amit előbb-utóbb meg kell csinálni. Szerintem nem mindegy, hogy mi fizetjük az egészet, vagy csak egy részét.
  És végre valaki mondja meg nekem, milyen termelő üzemet lehetne Szegedre hozni és ki hozza?”
 • 15. jozko 2011. február 14. 10:30
  „Ezt már akkor lehetett sejteni, amikor kezdtek beáramlani hozzánk!
  Nem arra néhány nyomorultra gondolok, aki a háború elől mentette a bőrét-hanem akik módszeresen felvettek minden segélyt, támogatást, kilóra megvettek, akit lehetett...

  Nyakig /ha nem is feltűnően/ benne voltak azolajügyekben, a háború alatti embargcósértésekben, utaztatták az árút, kaszáltak vámon, ÁFÁ-n, jövedéki adón, jövedelemadón...

  A magyar bűnüldöző, pénzbehajtó szervek csak a lakossági kishalakat-esetleg kismenőket-érik utól, esetleg előttük is járnak egy lépéssel-de a nagyhalak elúsztak, elúsznak.

  Egyébként a "viselkedésük" barométerként is szolgálhat:
  azok a beruházások, amelyekre nem csapnak le, nem ígérnek gyors, nagy pénzt.....
  Mint a lelenlegi is.
  Vagy mint az ELI...”
 • 14. Csonka László 2011. február 13. 23:36
  „Szerbek egymás után húznak haza, eladó ingatlanjaikkal egyébként is betartanak a pangó piacnak. Szidnak is bennünket szépen! Pedig, amikor ellepték, menekültként a várost, pont ő keresletük verte fel az árakat. Az Apeh-nál meg halomba állnak a felszámoló papírok, bottal ütik a szerb tulajdonú cégek nyomait, az baj, hogy sok volt az ÁFA. csaló. Felvettek egy csomó munkahelyteremtő támogatást, most meg leléptek. A nagyáruházaknak + "kopog" a szemük, bebukott a bevásárló turizmus. Pl. Metro-ban már napközben alig dolgozik pénztár, lassan a "Rodityban" jár át fél Szeged bevásárolni! Termelő üzem, Guszti a Szilánkos, építőipar haldoklik, most hallottam, a Zsuzsi-Bandi is "döglődik"! Botka úr megtanul a sz@rból várat építeni, majd a végén nem lesz akin az iparűzési adót behajtsák! Az állambácsi se szórja majd ide a pénzt, pláne, hogy 20% csökkentenék az államadósságot! Hát "jozko" polgártárs, előkeressük a tartalék alsóneműt, ez az évben sűrűbben tele lesz a "liberonk" !!!!”
 • 13. jozko 2011. február 13. 23:03
  „12. Csonka László:

  Üdv, viszont.
  Abban /sokan/ egyetértünk, hogy Botka László vesszőparipája az uniós pályázat-ami mértékkel helyénvaló is lenne!
  Csakhát Szeged 170 ezres lakossága nem egyformán értékeli ám ezt!

  A támogatás ugyan nem kölcsön-de vssza kell azt majd szolgálni-és nem csak annak a szűk rétegnek, aki a szépülő belváros közvetlen haszonélvezője-hanem mindannyiunknak!

  Botka László a tavaszi választáson is aazal kampányolt, mennyi támogatást, fejlesztési lehetőséget hozott Szegedre!
  És hogy milyen jó szegedinek lenni, szépülnek a panelek, épülnek az új lakótelepek, egyre több az új autó-
  erre tapsikoltak a nyugdíjasok az IH-ban a kampánnyitón
  És hogy egyre nő Szeged lakossága!

  Csakhogy a lakosságnövekedés oka a bevándorlás a nagyvárosba-munkahelyek reményében!
  Csakhogy az még az "őslakosoknak" sincs elég!
  A fejlődések alapja a nyakló nélkül felvett hite-aminek törlesztésére nincs elég munkával szerezhető jövedelem!

  Így aztán Botka úr maholnap döglött lovat sarkantyúz-
  még a végén feljelentik állatkínzásért!

  Persze nem ő az egyedüli megalomán kölcsönfelvevő-az nem pártfüggő tulajdonság!
  Sok pénzzel jó bánni, mert ahogy mondani szokás:
  a nyomtató ló száját nem lehet bekötni...”
 • 12. Csonka László 2011. február 13. 19:35
  „11. jozko 2011.02.13. 17:23 Üdvözöllek! Figyeljük a fejleményeket, dől a "csontváz" ! Uniós pályázat, ja, hogy sz@r lett, vagy éppen az sem ?????? Így járunk a 2.-sel is, munkahelyteremtő program, közmunkások tolják majd a tuját, már akkor, mire kész lesz, már az áramot is lekapcsolják, mert nem fizették a számlát! Kész lesz??, már lehet cserélni a sin, megeszi a rozsda !!!!!!! Kézerközpont, addig kavarják, hogy csak egy lápagyár marad belőle! "Munkahelyteremtőprogram" kinek, majd ilyen-olyan puszi pajtásoknak! Lázár Janika majd jó betart Botka Lacikának! Jaj tudjátok mi volt a jelük az óvodába ???????? "Abált szalonna + gumicsizma !!!!!!”
 • 11. jozko 2011. február 13. 17:23
  „Szemét ügy...
  A Ki nyer ma ? /gázt/ vetélkedő prolongálva .”
 • 10. Csonka László 2011. február 13. 15:47
  „Már a szemét se a régi! Ugye ezt is a "gazdasági válság" okozza, vagy a "gubizók" dolgoznak, nagyobb "hatásfokkal", netán tényleg ez már a "szegénység jele"! Odáig jutunk, nem lesz ami "rohadjon" a szemétben, nem baj, van megoldás: veszünk fel "szemét alapú" kölcsönt, segít az IMF. Haladunk a korral, nem lesz szemetelő, nem lesz szemét !!!!!!!”
 • 9. Mona85 2011. február 13. 15:29
  „Hulladékégetőt Szegednek...:)
  Hiába van a lerakón komposztáló ha nem termel, hiába van biogáz kinyerő ha a depóniatest nem jól van becsövezve és a fedő geotextil felpúposodik mert felgyűlik alatta a gáz.... Majd csak berobban egyszer...”
 • 8. maci52 2011. február 13. 15:09
  „Maszop Laci ezt is-mint jó kommcsi-a másikra keni.”
 • 7. macs 2011. február 13. 14:37
  „Ezen nincs mit csodálkozni. Amennyiben a Parlament megszavazza a megújuló energiával termelt áram árának jelentős csökkentését, ki lesz az a bolond, aki beleöli a oénzét egy ilyen üzletbe.”
 • 6. deszkás 2011. február 13. 13:53
  „Az Agy magyar milliárdosoknak akkor mi éri meg ha ez nem.?”
 • 5. ferdzso 2011. február 13. 12:50
  „Köszi, helyi Fidesz, az aktív munkát! Biztosan sokan fogják "egekbe magasztalni" nyári estéken a hozzáállást, mikor továbbra is jön a makkosházi, és környékbeli panelok felé, a szemét, és sertéstelep bűze, ha már a gazdasági haszna mit sem ér, egyéb megfontolások miatt! Na, azért most "gyorsan szedjék meg magukat", mert újraválasztásról ne is álmodjanak!”
 • 4. Larsson 2011. február 13. 11:17
  „Most se sikerült előre lépnünk, éljen! :((((((((((((((((”
 • 3. Phaedra 2011. február 13. 11:07
  „Nem is csoda, amíg ilyen vezetése van a cégnek nem fog semmi sikerülni. Oda ültetnek egy fideszes bábot akinek fingja nincs a szakmáról, nemcsoda ha megbukik a pályázat. Hajrá Makrai Laci csak így tovább, nyírjátok ki ezt a céget is. Szánalmas...”
 • 2. csafe 2011. február 13. 10:44
  „Addig nem is lehet ilyenre vállalkozni, amig figyusz Jani el akarja venni az emelt áramdíjat a szemétből áramot termelőktől.
  Biztos azt írták: "A lehetetlen dolgokat azonnal teljesítjük, de a csodákra várni kell!" :-)
  Helyesen: 1,15 MW teljesítményű!”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összetörték az ´az´ meg Szeged! -plakátot

Szombat este már nem találtuk meg Markulik Balázs szegedi grafikus polgárpukkasztó plakátját a Kölcsey utcában. Úgy tudjuk, összetörték. Tovább olvasom