Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Meghosszabbítják a Titanic-kiállítást a Vármúzeumban

A fokozott érdeklődés miatt meghosszabbítják a Titanic és Carpathia című kiállítást a szegedi Vármúzeumban: a tárlat január 26-ig várja a látogatókat.
Az őszvégi nyitás óta több ezren látták a Vármúzeum Titanic és Carpathia című kiállítását. A szervezők az érdeklődés miatt úgy döntöttek, hogy meghosszabbítják a tárlatot január 26-ig- így azok is megnézhetik a kiállítást, akik eddig még nem jutottak el a Vármúzeumba.

Noha a Móra-múzeum, a Fekete ház és a Kass Galéria december 15-én egyhónapos téli szünetre vonult, a Vármúzeum egészen december 20-ig nyitva tart, 2014-ben pedig már január 6-tól várja az érdeklődőket.

A Titanic és Carpathia című tárlaton látható az a Titanicról származó eredeti mentőmellény, melyből mindössze öt darab maradt fenn a világon. Emellett különböző molinókon és tablókon keresztül ismerhetik meg az érdeklődők a luxushajó katasztrófáját. A Titanic négyméteres makettje mellett a túlélőket megmentő Carpathia gőzös történetét is bemutatja a január végéig meghosszabbított kiállítás.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csokiszökőkútnál nyalakodtak a gyerekek

Almát és kókuszgolyót mártott a csokiszökőkútba szombaton a Móra Ferenc Múzeumban a harmadikos Kothencz Laura és az ötödikes Árvai Dolóresz. Tovább olvasom