Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Megint eladó a Royal Szálló

Megint árulják a szegedi Royal Szállót a tulajdonosok. Utoljára 2002-ben hirdették meg, de akkor nem kaptak olyan ajánlatot, amit elfogadtak volna. Információink szerint másfél milliárdot is rá kellene költeni az átalakításra.
Fotó: Karnok Csaba
Most másodszorra, de immáron bővítésre vonatkozó jogerős építési engedéllyel hirdette meg az Eurázsia Kft. a Royal Szállót országos gazdasági napi- és hetilapokban. Legutoljára 2002-ben szerették volna eladni, már a licitálásnak is kijelölték az időpontját, de az végül elmaradt. Az akkori nyilatkozatok szerint az ajánlatok között nem akadt olyan üzleti konstrukció, amely elfogadható lett volna számukra.

Kardos Péter, a Royal egyik tulajdonosa kérdéseinkre válaszolva elmondta: azért válnának meg a szállodától, mert át szeretnék strukturálni befektetéseiket. Arra vonatkozóan nem tudott érdemi választ adni, milyen a hotel kihasználtsága, mivel a 110 szobának csak több mint a felét, hatvanat újítottak fel, a kevésbé versenyképes szárnyat tehát gyakorlatilag zárva tartják.

Nemrégiben kaptak építési engedélyt arra, hogy a szállóra újabb emeletet húzzanak, wellness-részleget alakítsanak ki, és az udvaron egy 80 férőhelyes parkolóházat építsenek. Ezekkel a felújításokkal „izgalmassá"
Tíz éve az övék

A Royalt a HungarHotels privatizációja során 1992-ben egy magánszemély, Lakatos Zoltán vásárolta meg az államtól 125 millió forintért. Ő újította fel az egyik szárnyat és az éttermet. Az Eurázsia Kft. a hotelt a vállalkozótól vette meg tíz évvel ezelőtt, 1996. május 31-én, és azóta folyamatosan üzemelteti.  
tehető a Royal – mondta Kardos Péter –, aki nem tartja elképzelhetetlennek, hogy az új tulajdonos a bővítés idején az elkülönült két szárnynak köszönhetően zavartalanul működtesse a hotelt.

Más forrásból származó információink szerint az Eurázsia magánszemélyekből álló tulajdonosai két évvel ezelőtt 700-800 millió forintot szerettek volna kapni az épületért. Ha azt feltételezzük, hogy most is ennyiért árulják, s ha a felújítás költségeit másfél milliárd forintra becsüljük, akkor valóban tőkeerős befektetőnek kell érkeznie Szegedre. Akinek a szükséges felújításokat mindenképpen el kell végeznie, hiszen wellness-részleg és parkolóhely nélkül ma már nem kapósak a szállodák.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hárommegyés csata a kórházi ágyakért

Csongrád megye két kiemelt kórházának, a szegedinek és a szentesinek összesen 1621 ágyat biztosított… Tovább olvasom