Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Megint kevesen voltak a képviselők

Ismét határozatképtelen volt a szegedi ellenzék kezdeményezésére tegnap reggelre összehívott rendkívüli közgyűlés. A képviselőknek az egészségügyi integrációról kellett volna tárgyalniuk.
Mivel csupán tíz képviselő jelent meg tegnap reggel, nem volt határozatképes a rendkívüli közgyűlés, amelynek összehívását a szegedi ellenzéki frakciók kezdeményezték. A fideszes és kereszténydemokrata képviselők célja ugyanaz volt, mint az egy hónappal korábban összehívott, szintén nem határozatképes üléssel: azt szeretnék, ha az önkormányzat eredménytelenné nyilvánítaná az egészségügyi intézmények ellátási szerződésére vonatkozó pályázatot.

Nem tájékoztattak

Pénteken kezdeményezte az ellenzék a rendkívüli ülést, amit tegnap reggelre össze is hívott a polgármester. Sem a kezdeményező ellenzék, sem a polgármesteri hivatal nem értesítette az időpontról lapunkat. Ebből akár az a következtetés is levonható, hogy egyik fél sem kívánja az egészségügyi integráció körüli hercehurca nyilvánosságát. 
Hüvös László, a szegedi Fidesz-frakció vezetőhelyettese elmondta: a klinikai központ adóssága és pénzügyi válságmenedzselése miatt a szegedi egészségügyi integráció a most tervezett formában nem valósítható meg, az egyetem szenátusa is kétszer utasította el. A politikus felszólítja a kormánypárti képviselőket: igazolják távolmaradásukat – vagy mondjanak le mandátumukról, ha nem kívánnak részt venni a közgyűlés munkájában.

A szabadságát töltő Révész Mihály, a szocialista frakció vezetője azt mondta: négyszer foglalkozott eddig a közgyűlés az integrációval, szeptemberben – a szenátusi döntés után – újra napirendre tűzik. Ezért értelmetlennek és eredménytelennek tartja az ellenzék által összegyűjtött nyolcezer aláírást is – ez csak az ellenzék politikai kampányát szolgálja. Frakciótársainak ezért azt javasolta: töltsék tovább a szabadságukat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeged kedvenc tehene

Tegnap délután búcsút intettek városunknak a tarkabarka tehenek. Aki akart, még utoljára csodájára… Tovább olvasom