Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 6°C Még több cikk.

Megint vonultak a Szeviép-károsultak

Rendőri felvezetéssel vonultak a Szeviép károsult alvállalkozói autóikkal hétfő reggel 9 óra körül a szegedi Széchenyi térről a Kisfaludy utcába, Baranyi Sándor cégtulajdonos háza elé.
A ki nem fizetett alvállalkozók képviselője, Szabó Bálint, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője először a városháza előtt tartott sajtótájékoztatót Magyarország legjelentősebb, 8,5 milliárdos gazdasági bűncselekménye és korrupciós szálai Szegeden címmel.

Kifizetik valaha ezt a csekket? Fotó: Frank Yvette
Kifizetik valaha ezt a csekket?
Fotó: Frank Yvette

Szabó szerint közel 10 milliárd forint értékben országosan 433 alvállalkozót károsítottak meg. Majd a városháza épületében a közgyűlésre igyekvő Botka László polgármesternek próbált meg petíciót átnyújtani. Botka nem vette át, tömören azt közölte: a kérdéses időszakban – 2006–2010 között – a város 10 nagyberuházásánál nem álltak szerződésben a Szeviéppel. Szabó Bálint kiállított egy sárga csekket, amelynek feladója Baranyi Sándor, a címzett az alvállalkozók: ezt utóbb bedobta a cégtulajdonos postaládájába. Az alvállalkozók a rendőri felvezetésnek köszönhetően nem bénították meg a város forgalmát, zökkenőmentesen jutottak el a Széchenyi térről a Tisza Lajos körút, Szentháromság utca és a Mátyás tér érintésével a Kisfaludy utcába.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Falucímer a strucctojáson

Kevés falu büszkélkedhet azzal, hogy címerét olyan különleges módon örökítették meg, mint Ferencszállásét. Tovább olvasom