Délmagyar logó

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 0°C | 7°C Még több cikk.

Megint zokni a fa alatt

Szeged - Már megint sapka. Nyakkendő és dezodor. Praktikus ajándékok, amiknek örülünk ugyan, titokban mégis másra számítottunk. Megkérdeztünk egy politikust, a szegedi diákpolgármestert és a Belvárosi mozi vezetőjét: mit szólnak ahhoz, ha zoknit rejt a piros masnis csomag?
Jobb adni, mint kapni – tartja a mondás. De vajon mi az, amit jobb, ha nem kap az ember? Zokni, sapka, nyakkendő, dezodor, tusfürdő. Klasszikus példái a személytelen ajándékoknak, az ötlet hiányának. Vagy mégsem?

– Én nagyon furcsa szerzet vagyok, mert nem szeretek ajándékot kapni, olyankor mindig zavarban vagyok. Talán éppen ezért mindennek örülök, még egy pár zokninak, vagy egy újabb nyakkendőnek is – magyarázta Iványi Aurél önkormányzati képviselő.

Ha ő adhat, azzal pont fordítva van: igyekszik hónapokkal előbb kitalálni, kinek mit vesz karácsonyra. Most sincs ez másképp, az ő ajándékai már egytől egyig becsomagolva várják a szentestét. Azt mondta, ez a kettősség szerinte Mérleg csillagjegye miatt jellemzi őt.

Katona Nóra szegedi diákpolgármester egy ünnepi SMS-nek, vagy képeslapnak is nagyon örül. A 12. osztályos lány ezekből tudja, hogy eszébe jutott a barátainak. Neki már ez is elég karácsonyra.
– A gyertyákat, apró dísztárgyakat az íróasztalom fölötti polcon tárolom. Ha zoknit kapok, használom. A lényeg, hogy szeretettel adják a karácsonyi ajándékot – mondta Nóra.

Nóra az íróasztala fölött gyűjti az emlékeit Fotó: Segesvári Csaba
Nóra az íróasztala fölött gyűjti az emlékeit
Fotó: Segesvári Csaba

Ő maga nem szokott dezodort vagy szappant ajándékozni: fáradhatatlanul járja a szegedi utcákat és üzleteket, hogy mindenkinek megtalálja a legjobb meglepetést. Olyasmit vesz, amire ha ránéz, tudja, örülnének neki. Még jó néhány kört kell mennie karácsonyig, de hiszi, hogy rátalál az igazi ajándékokra.

Könnyebb dolga van Vörösné Séllei Emmának. A Belvárosi mozi vezetője megbeszéli családtagjaival, ki mire vágyik. Az előre leszervezett ajándékok mellett azonban egy-két kisebb meglepetés mindig előkerül a fa alól. Szerinte ez a rendszer praktikus, mert így biztos, hogy nem vesznek felesleges dolgokat.

– Őszintén megmondom, hogy a felsőruházat, a konyhai edények, tálak, vázák és a kozmetikumok nagy része nálam feketelistán van. Persze ezeknek is örülök, de tudom, hogy a fiókban végzik, vagy kidobom őket. Mindig olyasmit veszek, aminek én is örülnék. Ezért például továbbajándékozni sem tudom a számomra kevésbé kedves tárgyakat.
Még nem vette meg az összes ajándékot, de már tudja, hogy kit mivel lep meg. Séllei Emma szerint ha valaki előre kigondolja, szerettei minek örülnének a legjobban, az biztosan nem tesz zoknit, tusfürdőt vagy nyakkendőt a karácsonyfa alá.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A gázolás tönkretette Fogarasi Zoltán életét

Szeged - Még mindig nagy fájdalmak gyötrik azt a 30 éves szegedi férfit, akit májusban ütött el és… Tovább olvasom