Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

Mégis épülnek pihenők

Decemberig megépülnek a pihenők is az M5-ös autópálya Kiskunfélegyháza és Szeged közötti szakaszán. Továbbra sem sikerült viszont egyezségre jutni azzal a tulajdonossal, aki Röszkénél csillagászati árat kér a hektárjaiért.
Az M5-ös sztráda Kiskunfélegyháza és Szeged közötti második szakaszát december közepéig átadja a beruházó Alföld Koncessziós Autópálya (AKA) Rt., előreláthatóan a szerződésben vállalt határidőnél, az év utolsó napjánál korábban. A harmadik, a Röszkéig tartó szakasz befejezésének határideje 2006. március 31.

Korábban lapunkban jeleztük: lehet, hogy pihenők nélkül fut majd a két párhuzamos aszfaltcsík az országhatárig, mivel a területek tulajdonosai túl magas összeget kérnek a földjükért. Garai Valéria, az AKA Rt. sajtóreferense arról tájékoztatott – noha a kisajátítás nem a sztrádatársaság feladata, hanem a Nemzeti Autópálya (NA) Rt.-é –, hogy Szegedig megépül a három pihenő Petőfiszállásnál, Csengelénél és Szatymaznál.

Gond az országhatárig tartó szakaszon van, mégpedig Röszkénél, az országkapunál. Hivatalosan meg nem erősített információk szerint ott egy hektár szántóért több mint 20 millió forintot kér a tulajdonos, vagyis a piaci ár negyvenszeresét szeretné kiharcolni. Mivel a határidő szoros, a rossz idő beálltával ráadásul téli pihenőre vonulnak a kivitelezők, már látni, hogy idén nem tudják elkezdeni a pihenő alapozását, márciusban pedig a sztrádán kell a véghajrára összpontosítani. A lapunk által megkérdezett ügyvédek szerint az állam megegyezés híján is kisajátíthatja a területet, de ez az eljárás hosszú ideig, egy-két évig is eltarthat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Burgonyaország a Lidlben és az áruház előtti parkolóban

Homokháti krumplit osztottak tegnap a szegedi Lidl Áruház mellett – mórahalmi aktivisták.… Tovább olvasom