Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 16°C Még több cikk.

Megjavították a biztosítóberendezést a szegedi vasútvonalon

Egy elromlott vasúti jelző- és biztosítóberendezés miatt húszperces késéssel közlekedtek a vonatok a Budapest-Cegléd-Szeged vonalon.
Megjavították a vasúti jelző- és biztosítóberendezést, így fokozatosan csökkennek a késések a Budapest-Cegléd-Szeged vasútvonalon. Korábban Cegléd és Nyársapát között műszaki hiba miatt nem működött a vasúti jelző- és biztosítóberendezés. A szakaszon a sorompók is használhatatlanok voltak, a vonatok a vasúti átjáróknál lassabban haladtak, ezért általában 20-30 percet késtek. A vasúttársaság szakemberei estére helyreállították a vasúti biztosítóberendezést, a sorompók is üzemszerűen működnek. A szegedi vonalon folyamatosan áll helyre a menetrend, de kisebb késésekre még számítani lehet.

Korábban:

A biztosítóberendezés Cegléd és Nyársapát közötti szakaszon romlott el. Az érintett szakaszon a sorompók is használhatatlanok jelenleg, ezért arra kérik a gépkocsivezetőket, hogy a vasúti átjáróhoz óvatosan közeledjenek. A biztonság érdekében a vonatok is lassabban haladnak a vasúti átjáróknál, ezért a szegedi InterCity vonatok általában húsz percet késnek. A vasúttársaság szakemberei már javítják biztosítóberendezést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhajtott a balesettől, majd egy taxist is elsodort

Balesetet okozott, majd az őt feltartóztatni akaró sofőrt is elütötte.
Tovább olvasom