Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Megjelent a vakációs programfüzet

Szeged - 15 ezer példányban, Szeged önkormányzatának kiadásában megjelent a Szegedi vakáció 2013 című programfüzet, amely 256 oldalon foglalja össze a város szünidei táborairól, fesztiváljairól, napi eseményeiről a legfontosabb tudnivalókat – jelentette be szerdán az Agórában tartott sajtótájékoztatón Orbán Hedvig, a kulturális központ igazgatója.
Az ingyenes kiadvány minden közművelődési intézményben megkapható, az Agórában a földszinti recepción bárki hozzájuthat. Iskolákba, óvodákba, munkahelyekre is visznek a programfüzetből. Az idén összesen 53 féle táborral, 68 hét időtartamban várja az óvodásokat, az általános és középiskolásokat az Agóra. - Nagyon törekedtünk arra, hogy idén nyáron a tudományos tereinket bemutathassuk, így például lesz kutatótáborunk a látványlaborban, az itt dolgozók és tanár kollégák segítségével fognak kísérletezni a gyerekek - részletezte Orbán Hedvig. Újdonságnak számít többek közt a Malacpersely nevű gazdasági tábor, a bútorfestő, az erdőkerülő, a tanya-túra, az Ebugatta és a jobb agyféltekés rajztábor. Tavaly a nyári szünidőben 830 résztvevőt regisztráltak összesen a különféle táborokban. A szervezők várakozásai szerint az idén, új helyszínen legalább ugyanennyien lesznek.

Együttműködő partnerük a Somogyi-könyvtár, amelynek 7 fiókkönyvtárában, az Agóra Gyermekkuckóban, valamint a Somogyi-könyvtár Gyermekkönyvtárában tartanak ingyenes nyári foglalkozásokat. Csiszár Andrea, a fiókhálózat osztályvezetője elmondta, közel 40 foglalkozást kínálnak a gyerekeknek. Mindig valamilyen könyvre alapozzák a programot, de sokkal kötetlenebb, játékosabb formában, mint egy iskolai óra. Vadonatúj társasjátékokat vásároltak, amelyeket birtokba vehetnek a fiatalok. Újdonság idén, hogy "a láthatatlan egri remete", Gárdonyi Géza szegedi emlékhelyei nyomába erednek. Augusztus 13-án városi sétákon kutatják fel azokat a helyeket, amelyekhez Gárdonyinak köze volt a Tisza-parti városban.

Az önkormányzati napközis tábort ezúttal is megszervezi a Százszorszép Gyermekházból lett Szent-Györgyi Albert Agóra: július 1. és augusztus 9. között a Tabán Általános Iskolába várják a táborozókat. A jelentkezések már zajlanak az iskolákban, a tábor díja egységesen valamivel több, mint kétezer forint. Akinek esetleg elutasítják a jelentkezését, május utolsó napjaiban érdeklődhet a visszamondott helyekről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sírkő és kakaó a Szegedi Pinceszínházban

Az évad utolsó bemutatóját pénteken 19 óra 30-tól tarja a Szegedi Pinceszínház: Eörsi István drámáját, a Sírkő és kakaó című előadást viszik színpadra zenés komitragédiaként.
Tovább olvasom