Délmagyar logó

2017. 01. 21. szombat - Ágnes -11°C | 0°C Még több cikk.

Megjött az új zebracsapat

Mindhárman a Közép- és Kelet-Afrikában honos alföldi zebra egyik alfajának, a Böhm-zebrának a képviselői, nemrég érkeztek egy hollandiai szafariparkból Szegedre.
Nyugodtan falatozik az új zebracsapat a frissen eléjük terített szénakupacból a Szegedi Vadasparkban. A csíkos patások, bár még félnek az emberektől, napról napra otthonosabban érzik magukat új lakóhelyükön.
Az újoncokkal jelentősen fiatalodott az állatkert zebraállománya: az idősebbik kanca, Britt, 2001-ben született, két fiatalabb pajtása, a szintén nőstény Indira és Secret, a csődör, 2013-ban látta meg a napvilágot.

Mindhárman a Közép- és Kelet-Afrikában honos alföldi zebra egyik alfajának, a Böhm-zebrának a képviselői, nemrég érkeztek egy hollandiai szafariparkból Szegedre. Állatkerti körülmények között 15-20 évig él ez a zebrafaj. A fekete-fehér csíkos csapat az első napokat még karanténban töltötte, a szükséges állatorvosi vizsgálatok után azonban rögtön beköltözhettek a zsiráfházba.

Böhm zebrák érkeztek a Szegedi Vadasparkba. Fotó: Schmidt Andrea (képgaléria)

– Régóta szeretnénk olyan kifutót, ahol több faj él együtt. A zsiráfok és a zebrák pedig jól kijönnek egymással – magyarázta Salkovics Dóra, a Szegedi Vadaspark logisztikusa. A zsiráfokat, úgy tűnik, valóban nem zavarják az új lakótársak. A Böhm-zebrák meglehetősen barátságos állatok, várhatóan békés lesz az együttélés.

A korábbi zebracsapat négy év után egy másik állatkertbe költözött. A fiatalítást követően a szakemberek abban bíznak, hogy 2-3 év múlva egy kiscsikóval bővül a vadaspark zebraállománya.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Késnek a vonatok a szegedi és a kelebiai vonalon

Műszaki hiba miatt 15-20 perces késésekre kell számítaniuk a Budapest-Szeged és a Budapest-Kelebia vasútvonalon utazóknak csütörtök délután. Tovább olvasom