Délmagyar logó

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos 1°C | 4°C Még több cikk.

Megjött kiadónk Mikulása!

Kiadónk Mikulása már szombaton megérkezett, az ajándékokat a Belvárosi moziban adta át munkatársaink gyermekeinek. A legkisebbek megtudták, hogy kedvence a zsíros deszka, desszertként pedig szaloncukrot fogyaszt.
A Kovács család hölgytagjai a Mikulás előtt. Szó bennszakad... Fotó: Frank Yvette
Kiadónk Mikulása a Belvárosi mozi Balázs Béla Termében ajándékozta meg a legkisebbeket. Először két ördögfióka, Krampusz Kornél és Krampusz Karola lépett színpadra. Sok humorral fűszerezett játékuk során megtudtuk, hogy a Mikulásnak a legjobb a világon, mert ha panaszkodik – „Jaj, de fáj a lábam! Jaj, de öreg vagyok!" –, nem nevetik ki a gyerekek, hanem dallal, énekkel ajándékozzák meg a nagyszakállút.

A kissé ügyefogyott Kornél megpróbálta becsapni a nagyérdemű közönséget: Mikulásnak öltözött, de persze még a legapróbb gyermek is tudta, hogy nem ő az igazi piros ruhás. A két krampusz szakácstudományát is próbára tette, Karola a gyerekekkel együtt, Kornél pedig egyedül készítette el a Mikulás kedvenc ételét, a zsíros deszkát. Így amikor a nagyszakállú megérkezett, egy zsíros kenyeret és egy zsíros vágódeszkát kapott ajándékba. S miután a Mikulás köztudottan jólelkű, az ügyefogyott Kornélt sem nevette ki, hanem kedves szavakkal honorálta jó szándékát. Aztán végre eljött a nagy pillanat: kiosztotta a csomagokat.
Egymás után szólította kiadónk munkatársainak gyermekeit. A bátrabbak énekeltek, verset mondtak neki, s voltak, akik rajzot hoztak a csomagért cserébe. A jó hangulatú délutánról a gyerekek elégedetten térhettek haza, a hétvége pedig cipőpucolással telt, hiszen ma este még egy kört tesz a városban a Mikulás. Holnap reggelre kiderül, ki volt jó és ki volt rossz: a kiscipőkbe, kiscsizmákba ennek megfelelően kerül virgács vagy dió, mogyoró és édesség.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gaált fegyelmivel bocsátották el

Fegyelmi terhe mellett elbocsátották tegnap a szegedi rendelőintézetből Gaál Istvánt, az intézmény… Tovább olvasom