Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Megjöttek az influenza elleni védőoltások

Megjöttek az influenza elleni védőoltások
Csongrád megye - Az egész országban megkezdődött a 60 éven felülieknek és más rizikócsoportokba tartozóknak ingyenes influenza elleni védőoltások beadása - közölte az Országos Tisztifőorvosi Hivatal.
Az ingyenes vakcinák már elérhetők a házi- és foglalkozás-egészségügyi orvosoknál.

A térítésmentes oltásra jogosultak köre tavalyhoz képest nem változott. Kérhetnek ilyet a 60 évnél idősebbek, a krónikus betegek, a várandós nők, egészségügyi és szociális dolgozók, az állattenyésztésben, -feldolgozásban és -szállításban tevékenykedők, a menekültek ellátását, őrzését és szállítását végzők és a Magyar Vöröskereszt, illetve egyéb civil és egyházi karitatív szervezetek munkatársai.

Csongrád megyébe összesen 55 ezret szállítottak az ingyenes vakcinából, ami megfelel az elmúlt évek oltóanyag-felhasználásának – közölte Varga Márta, a Csongrád Megyei Kormányhivatal kommunikációs vezetője. A lakosságszámnak megfelelően a Szegedi, a Kisteleki és a Mórahalmi járásba összesen 29 ezer, a Makóiba 6000, a Hódmezővásárhelyibe 7500, a Szentesi és Csongrádiba 8500 ingyenes vakcina jutott a háromkomponensű oltóanyagból. Emellett további 4000 ingyenes vakcina áll még a járások rendelkezésére tartalékként a Népegészségügyi Főosztályon.

A 3 éven aluli gyermekek oltására 150 adag oltóanyagot kapott Csongrád megye, amit a házi gyermekorvosok előzetes igényfelmérés után kaptak meg.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra Szegeden versenyeznek a hárfások

Újra Szegeden versenyeznek a hárfások
Közel harminc ország leendő hárfaművészei versenyeznek szerdától vasárnapig Szegeden. Tovább olvasom