Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

Megkérdeztük az olvasót: járt már Székelyföldön?

Szeged - Ezúttal arról faggattauk olvasóinkat, hogy jártak-e már Székelyföldön?
Molnár László
villanyszerelő:
– Igen, Farkaslakán voltunk a családdal, négy napot töltöttünk ott. Kirándultunk a Gyilkos-tónál is, megnéztük a Drakula-várat és Parajdot. Ami autóval bejárható volt, azt be is jártuk. Tetszett a székelyek népviselete, a táj, a nyugalom és az ételeik.

Varga Krisztián Norbert
eladó:
– A Székelyföldön még nem, de Romániához tartozó magyarlakta területeken már jártam. Szívesen elmennék egyszer túrázni a hegyekbe, mert eddig inkább csak átutazóban láttam az ottani tájat. Szeretem a természetet, nyitott vagyok a látnivalókra.

Nyerges Orsolya
kozmetikus:
– Kétszer is voltam már a Székelyföldön. Zetelakán és Máréfalván jártam például, az utóbbi híres a székely kapukról. Egy barátunk lakik ott, nála szálltunk meg. Varságban is voltunk már, egy gyönyörű völgyben, ahol medvenyomokat figyelhettünk meg az utcán.

Kondé Lajos
pasztorális helynök:
– Egyénileg és nagyobb társasággal is jártam már a Székelyföldön. Az egyik nyáron két hetet töltöttünk ott egy pap barátommal, végigjártuk szinte az egész vidéket. Tetszett az emberek tiszta magatartása, és szimpatikusak voltak az emberi kapcsolataik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pályázattal kerülnek a lakók a garzonházba

Elszegényedett, elöregedett a Csillag tér környéke, sok a gond az itt élő romákkal, de a nem romákkal is – derült ki a helyi lakossági fórumon. Tovább olvasom