Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Megkerült a 16 éves bordányi lány

Bordány - Hazavitték szülei tegnap este azt a 16 éves bordányi lányt, aki még pénteken tűnt el. Kisapáti Adrienn egyik osztálytársánál töltötte a hétvégét. Megjelent cikkünk után jelentkezett az osztálytárs édesanyja.
Kétszer jártunk tegnap Bordányban a Kisapáti családnál. Első alkalommal szomorúan, aggodalommal telve beszéltek a szülők arról, hogy péntek óta nem látták 16 éves lányukat, Adriennt, akit akkor még eltűnés miatt keresett a rendőrség. Másodjára ünnepelni tértünk vissza kora este Kisapátiékhoz. A lány eltűnéséről szóló cikkünk hatására ugyanis tegnap kora délután jelentkezett Kisapáti Adrienn egyik osztálytársának az édesanyja. Kiderült: a 16 éves lány ott töltötte a hétvégét.

A Kisapáti család. Fotó: Karnok Csaba
A Kisapáti család. Fotó: Karnok Csaba

Hétfő este süteményekkel, krémessel, Fekete-erdő szelettel ünnepelték Adrienn szülei és két húga, a 12 éves Noémi és az ötéves Dóri, hogy majdnem három nap elteltével hazaérkezett nővérük.

– Sétálgattunk, elvoltunk, beszélgettünk – mondta Adri, amikor arról kérdeztük, mivel töltötte a hétvégét. Azt mondta, a hétvégén a Dugonics téri Tescónál még rendőrökkel is találkozott. – Elegem lett a dolgokból, elvonultam, egyedül akartam lenni – indokolta a szökést szűkszavúan.

– Mentem volna érte azonnal, ha felhív – mondta az édesapa, Kisapáti Levente.

Adrienn. Fotó: Karnok Csaba
Adrienn. Fotó: Karnok Csaba

– Azért nem vettem föl – felelte Adrienn a sütemény fölött.

– A vasárnapunk szörnyű volt. Nem tudtunk semmit. Már az árokban láttam a lányomat. Dóri nagyon ragaszkodik Adriennhez, sírva gyűrögette a fényképét. Annyira megviselték a történtek, hogy elvittük a nagymamához – mesélte korábban az édesapa.

 Túlságosan csendes volt

– Visszahúzódó, csendes lány. Az utóbbi időben talán túlságosan is csendes – írta le az eltűnt lányt osztályfőnök-helyettese, Keveiné Mészáros Erika. A Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakiskola és Szakközépiskola igazgatója elmondta, a lány tizedik osztályos, idén került vissza az iskolába, ahol egy évet meg kell ismételnie. – A tanulmányi eredménye sajnos nem túl fényes, az osztálytársai nem ismerték túl jól, de gyorsan befogadták – tette hozzá az igazgató.

A lány szüleitől megtudtuk, Adrienn máskor is elszökött otthonról, de akkor felvette a telefont, beszélt velük, elmondta, kivel van és hol. – Legutóbb végigjártam az összes szegedi belvárosi kocsmát és szórakozóhelyet. Hajnali háromkor találtam meg a Kárász utcán – mondta az édesapa. Mint fogalmazott, Adriennek 15 évesen nagy tervei voltak: sütött, főzött otthon, cukrásznak tanult, hogy külföldre mehessen dolgozni. A Hansági Ferenc szakközépiskolába jár, ahol az érettségi után szakács-felszolgáló végzettséget szeretne szerezni. – Sajnos vannak mulasztásai, nem jók a tanulmányi eredményei, ezért azt mondtam neki, másfél évig nem mehet sehová. Tanuljon inkább, 18 éves kora után ráér bulizni – tette hozzá Kisapáti Levente.

Az édesanya és édesapa elmondták, lányuknak „mindene a buli". A 16 éves Adriennt lázadó természetűnek írták le. Úgy fogalmaztak: keresi önmagát. – Nincs vele baj. Kedves, aranyos, csak nem találja a helyét – mondták.

Hétfőn Adrienn az ask.fm oldalán (a Facebookhoz hasonló közösségi oldal – a szerk.) azt írta, jól van, csak arra vár, hogy „csendesedjenek" le a dolgok.
Míg elbúcsúztunk, a családfő azt mondta, szeretné, ha Adrienn is felismerné, hogy a tanulás az első, muszáj leérettségiznie és szakmát tanulnia. Kisapáti Levente azt mondta, ha kell, szakember segítségét kérik.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra a családdal: korábban is elszökött Adrienn

Szülei és két húga várták haza azt a 16 éves bordányi lányt, aki pénteken tűnt el. Hétfőn… Tovább olvasom