Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Megkezdték a kiégett lakás kiürítését a kivitelezők

Szeged - Befóliázták az ablakokat, és elkezdtek kipakolni a kivitelezők abból a Csongrádi sugárúti, nyolcadik emeleti lakásból, amelyik szeptember közepén égett ki elektromos tűz miatt. Az édesanya két fiával szolgálati lakásba költözött.
Átadták a kulcsokat a kivitelezőknek a Csongrádi sugárút 63. szám alatt lakó Czakó Erikáék. Nyolcadik emeleti lakásukban szeptember 18-án délután volt tűz, lángra kapott a beépített szekrény mögötti elektromos vezeték. Az édesanya két fiával lakott a lakásban, ami teljesen kiégett, szinte minden használhatatlanná vált.

– A kivitelezők a leégett lakásokra specializálódtak, nemrég kezdték meg a munkát: befóliázták az ablakokat. Azt mondták, körülbelül egy hónap, mire mindent kipakolnak a lakásból, s aztán kezdik meg a felújítást – magyarázta Veres Csaba, Czakó Erika volt férje, aki társtulajdonos a lakásban.

Utoljára szeptember 21-én jártunk a lépcsőházban – akkor nem volt áram, gyalog mentünk fel a nyolcadikra, koromsötétben. Az áramot néhány napon belül visszakapcsolták, de többek között a lépcsőház falait is rendbe kell még tenni. A házban keletkezett kárt – ingó és ingatlan összesen – 20 millióra becsülte a biztosító.

Veres Csaba a kiégett lakásban. Egy hónap múlva kezdik a felújítást. Fotó: Segesvári Csaba
Veres Csaba a kiégett lakásban. Egy hónap múlva kezdik a felújítást.
Fotó: Segesvári Csaba

– Tulajdonképpen mindenünk megvan, amire hirtelen szükségünk lett. Az apróságok hiányát akkor veszem észre, amikor használni akarom, például a teáskanalat vagy egy műanyag tányért – mondta Czakó Erika, aki csak egy sötétkék farmert és egy fehér pólót kapott fel, amikor kigyulladt a lakás. Azt mondta, jól vannak, kényelmes és tágas a „cserelakás", de már visszaköltöznének a saját otthonukba.

Az édesanya 10 és 16 éves fiával a Démász által felajánlott szolgálati lakásban lakik a tűzeset óta. A kisebbik fiú iskolástársainak szülei már rengeteg mindent adtak nekik, például ruhákat, tányérokat, poharakat, tésztaszedőt – mindenki azt, amit tudott. De olvasóink közül is többen telefonáltak: kisebb-nagyobb dolgokat ajánlottak fel a családnak.

Olvasóink írták

 • 14. Szahmet 2009. október 18. 11:06
  „12. hozzászólás attis 2009.10.16. 11:33

  1 honap alat pakolnak ki???????? mi volt ott raktár??

  Hát kb. az volt abban a lakásban..”
 • 13. flexsnake 2009. október 17. 15:52
  „3hét alatt raktak rendbe egy teljesen kiégett házat... ez meg 1 hónap mire kisöprik.... úgyanmár :D Én is akarok a 20millkából, két év alatt felporszívózol!”
 • 12. attis 2009. október 16. 11:33
  „1 honap alat pakolnak ki???????? mi volt ott raktár??”
 • 11. IVY 2009. október 15. 15:38
  „A pasi azért fogja az orrát, mert büdös van?”
 • 10. linda83 2009. október 15. 15:07
  „Hiszen tudjátok: jó munkához idő kell, a rosszhoz még több. Azért sok az 1 hónap a kipakoláshoz. Meló után csinálják a MESTEREK?”
 • 9. zeuszka 2009. október 15. 14:47
  „Minden panellakás időzített bomba mert amikor építették vagy 30 éve nem számoltak azzal, hogy az aluminium vezetékeket megeszi a fene az oxídáció miatt. A másik probléma, hogy azóta sok fogyasztó "született" és ezek mind kifejezetten áramfalók. Pl: a fritőz aminek a fogyásztása annyi mint 20 azaz húsz normál képcsőves tévének és akkor nem említem a klímát, mikrót, plazma TV stb. Az első lépés az lenne ha minden panelt villamosan felülvizsgálnak és akkor ez megelőzhető.”
 • 8. koxos 2009. október 15. 14:34
  „most fóliázták be az ablakot?? dikk azon mennyi eső bevert az elmúlt napokban.. vagy már leszarták így is szétázott oltásnál?”
 • 7. antikos 2009. október 15. 13:08
  „Hívjon minket 1 hónap alatt luxus kéglit tervezünk és kivitelezünk leégett lakásából. Pedig nem vagyunk specializálódva:)

  Nevetséges!!!

  A károsultaknak hol és hogyan lehet segíteni??? Ez fontosabb info lenne...”
 • 6. amata 2009. október 15. 12:30
  „A fejünk fölött kiégett lakást is ilyen esetekre "specializált" vállakozó végezte 2008. augusztusától 2009. májusáig. Ez ugye 9 hónap, ha jól számolom.
  Mondhatom, szörnyű volt. A rossz nyelvek szerint nem egészen szakmunkásokkal dolgoztatott. Szóval úgy készült az a felújítás, mint a Luca széke.
  Én nem vártam erre a "specialistára", mivel mi a kiégett lakás alatt lakunk. Az biztosítási pénzből, meg teljes rokoni összefogással rendet raktunk kb. 2 hónap alatt. Ebben benne volt, hogy száradni hagytuk a falakat, felnyúztuk a padlószőnyeget és a linóleumot, hogy az a rész is száradjon. Mert ugye mi vizet kaptunk, amikor a tűzoltók eloltották a tüzet. Aztán gyerünk, dolgoztunk, ahogy erőnkből tellett A kiégett lakás felett lakók is így vergődtek zöldágra.Senkinek nem kívánok ilyen megpróbáltatást.”
 • 5. szeged7733 2009. október 15. 12:25
  „Még jó hogy a Démásznak van szolgálati lakása !
  Mert a sok Dámászos ... akik csak egymással foglakoznak ki mibe van meg ki hogy iszik meg sztb.....De hogy a munkájukat normálisan ellássák arra nincs eszük !De gondolom ezen a szegény asszonyon hónapokig elcsámcsognak majd , és közben jönnek majd a rosszabbnál rosszabb számlák mert nem oda figyelnek. És mikor bemegy reklamálni vagy csak kérdezni az ember valami ... csak a vállát rángatja . <moderálva>”
 • 4. favágó 2009. október 15. 11:57
  „Hát nem kapkodnak az biztos! És a többi lakással mi a helyzet? A IX., vagy a X. emelettel?”
 • 3. exluzer 2009. október 15. 11:46
  „Képek a tűzről:
  http://tuzoltosag.szegedvaros.hu/node/637#comment-531

  Panel épületek tűzesetei, mit tegyünk tűz esetén:
  http://tuzoltosag.szegedvaros.hu/node/434”
 • 2. Balotelli 2009. október 15. 11:43
  „"A kivitelezők a leégett lakásokra specializálódtak Azt mondták, körülbelül egy hónap, mire mindent kipakolnak a lakásból."-nem semmi gyorsaság. Egy hónap alatt négy emeletet fel lehet építeni nem csak kipakolni !”
 • 1. atomboy 2009. október 15. 11:40
  „Erdekes, hogy a Google Earth 3D building modelei kozott most jelent meg ez az epulet...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

43-as: 5 kamionból 1 marad

A teherjárművek négyötöde eltűnik a 43-asról – a becslések szerint –, ha elkészül az M43-as autópálya. Tovább olvasom