Délmagyar logó

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 1°C

Megmaradnak a regionális tévéstúdiók

Szeged - Nemcsak, hogy tovább sugározhatnak, több lehetőséget is kapnak a Magyar Televízió regionális stúdiói. Mint korábban megírtuk, a bezárás fenyegette őket, amikor az országgyűlés nem szavazott meg költségvetési céltámogatást a köztévének.
A köztévé vezetése visszavonta a csoportos létszámleépítésre vonatkozó szándékát, megmaradnak a regionális stúdiók és a megszokott terjedelemben tudósítanak a fővároson kívüli eseményekről. Emellett elfogadták a vidéki stúdiók javaslatát, miszerint növelni kell kihasználtságukat, számukra több munkát, műsort kell biztosítani.

Jurkovics János, a szegedi stúdió vezetője szerint a fejleményekben elengedhetetlen szerepe volt a társadalmi összefogásnak, amely a rossz hírekkel együtt szinte azonnal létrejött. – Számtalan kollégánk fejezte ki szolidaritását, köztük a Délmagyarország és a Délvilág is beszámolt a helyzetünkről. Támogatásáról biztosított bennünket Botka László, Magyar Anna, Nógrádi Zoltán és Ujhelyi István, és a régió megyei közgyűléseinek elnökei is felszólaltak az érdekünkben, amit köszönünk.

Több tévéműsort készíthetnek. Fotó: Karnok Csaba
Több tévéműsort készíthetnek.
Fotó: Karnok Csaba

A vidéki stúdiók közül elsőként Szeged kapja meg a lehetőséget arra, hogy a Nappali című országos műsort kéthetenként itt készítse. Február 5-én jelentkezik először a csaknem kétórás műsor saját gyártásban. A műsorok további bővítéséről folyamatosan tárgyalnak a köztévé vezetésével. Az ehhez szükséges forrást csak akkor kapják meg, ha a köztévé intézkedési csomagot készít. Ezt már el is juttatták a miniszterelnöknek.

Olvasóink írták

 • 11. Jani67 2010. január 21. 08:00
  „valakiiii!
  Szerintem fingod nincs,hogy hogy működik a média.Több oka van egy három fős forgató csoprtnak...
  Bár neked ezt nem magyarázom el ,mert semmi értelem.Spórolni mindenképpen a központi(pesti) vízfejen lehetne.
  Pesten 5-en is járnak forgatni.A szegedi VTV-nél is van 3-fős stáb. Azért, mert mondjuk az RTL-nek 2 fős stábja van szegeden az a csatorna szegénységi bizonyítványa.Néha meg is látszik a minőség,csak sajnos az átlagnéző mit sem vesz észre belőle(de ez főleg a rohanás következménye).”
 • 10. valakiiii 2010. január 14. 11:54
  „csak miért járnak állandóan hárman forgatni....? pl ott is lehetne spórolni... van itt pénz dögivel ne sírjon már a szájuk állandóan”
 • 9. mgabor 2010. január 13. 20:33
  „"tudván, hogy az egész országban látják"
  Igen, délnyugaton a pécsi adást, keleten a debrecenit, északkeleten a miskolcit, északnyugaton a sopronit, Közép-Magyarországon a pestit, itt délkeleten meg a szegedit, azt látják. Majd február ötödikén néz minket az egész ország (a délelőtt otthon lévő része :))”
 • 8. franzvon 2010. január 13. 20:15
  „Yucca,Nem baj.Eddig egy.”
 • 7. TrombiFrédi 2010. január 13. 19:47
  „Jó hallani a regionális műsorok bővüléséről, de remélem ez nem az ismétlések idejének növekedését jelenti regionális hírműsorok terén???”
 • 6. Yucca 2010. január 13. 19:21
  „5. - Én, ha odakapcsolok és éppen ez megy, végignézem, tudván, hogy az egész országban látják. Próbálom "külsős" szemmel nézni, és ha van mire büszkének lenni szűkebb pátriámból, akkor az vagyok! Baj?”
 • 5. franzvon 2010. január 13. 18:58
  „Tényleg irjon már ide valaki, aki ezeket az adásokat rendszeresen nézi!”
 • 4. N.P. 2010. január 13. 18:48
  „Ebből egyetlen dolog vált teljesen világossá: a vidéki stúdiók bezárásának ötletét a TV vezetése csak a zsarolási potenciál növelésére használta.”
 • 3. franzvon 2010. január 13. 18:42
  „Vajon hányan nézik ezeket az adásokat-közpénzből?”
 • 2. meggymag 2010. január 13. 13:21
  „Remélem most már lesz műsor a továbbtanulásról, a minden évben megrendezett szalagavatókról, a kosár és a focin kívül mondjuk több társastánc versenyről, a karatéról, a színházi előadásokról, híres szegedi emberekről, mondjuk Kasza Katalin operaénekesről, aki szeged szülötte, vagy a Közéleti Kávéház programjairól, a város fejlődéséről, a városban lévő egészségcentrumokról, és még sorolhatnám!”
 • 1. igazságkereső 2010. január 13. 11:45
  „Íme itt a kitűnő példája annak, ha összefognak az illetékesek, lehet eredményeket elérni!Örülök annak, hogy a szegedi stúdió megmarad, sőt több műsor készítésére is lehetősége nyílik.Köszönet Újhelyi István államtitkár úrnak, Botka László polgármester úrnak és bocsánat, hogy nem Magyar Anna nevével kezdtem a köszönetnyilvánítást,természetesen az Ő érdeme is jelentős épp úgy, mint Nógrádi Zoltán Úr érdeme is.Jó munkát a továbbiakban is a körzeti szegedi stúdiónak!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megverte, mert nem adott neki cigit

Szeged - Őrizetbe vett a Szegedi Rendőrkapitányság egy 24 éves férfit, aki január 7-én a késő esti… Tovább olvasom