Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Megmenekülhet az IH a felszámolástól

Szeged - Megmenekülhet az IH a felszámolástól a szegedi közgyűlés vagyongazdálkodási bizottságának tegnapi döntése nyomán, amely a 47 milliós forintos kölcsön részletfizetésére tett javaslatot.
Megírtuk, tavaly nyáron 50 millió forint kölcsönt kapott a száz százalékban önkormányzati tulajdonú Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. a többségében – 87,5 százalékban – városi tulajdonú Dorozsmai Nagybani Piac Kft.-től a Szegedi Ifjúsági Napok rendezésére. A többségében önkormányzati tulajdonú cégeknél a vagyongazdálkodási bizottság gyakorolja a tulajdonosi jogokat. A fideszes Bohács Zsolt vezette bizottság tavaly júliusban „elfogadásra javasolta a Dorozsmai Nagybani Piac Kft. taggyűlésének az 50 millió forintos kölcsön nyújtását".

Eredetileg tavaly szeptember 30-áig kellett volna visszafizetnie az IH-nak az 50 milliót. Az IH többször kért fizetési haladékot, de így sem tudta rendezni tartozását, amiből mindössze 3 millió forintot fizetett vissza. Május elején a nagybani piac felszámolási eljárást indított az IH ellen. Bohács Zsolt május végén úgy nyilatkozott lapunknak, jogos igényét érvényesíti a nagybani piac, ha nem kapta vissza határidő-
re a kölcsönadott pénzt.

Tegnap a vagyongazdálkodási bizottság egyhangúlag úgy döntött, kezdeményezi, hogy a Dorozsmai Nagybani Piac Kft. június 19-ére összehívott taggyűlése utasítsa Pap Róbert piacigazgatót, vonja vissza az IH-val szembeni felszámolási eljárást. Egyben javasolta, a nagybani vezetője kössön a Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. ügyvezetőjével hosszú távú – minimum 2 évre szóló – részletfizetési megállapodást a 47 millió forint és kamatai visszafizetésére azzal, hogy a havi törlesztőrészlet nem haladhatja meg a 2 millió forintot.

Június 19-én Nógrádi Tibor, a vagyongazdálkodási bizottság fideszes tagja képviseli a várost és a grémium által egyhangúlag elfogadott álláspontot a nagybani piac taggyűlésén.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előkerült a 13 éves szegedi kisfiú

Nagy Dániel szerda délben ment el otthonról, azóta nem találják - szülei este 8-kor tettek… Tovább olvasom