Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 31°C Még több cikk.

Megmenekült az IH a felszámolástól

Szeged - Az IH-nak adott 150 milliós plusztámogatásból az eddigi 45,6 millió után a pénzügyi bizottság újabb 30 millió kifizetését engedélyezte az adósságainak rendezésére.
A Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft.-t ideiglenesen gyámolító testület pénteken újabb zárt ülésen döntött további kifizetésekről. Vajda Árpád ügyvezető igazgató a korábbiaktól eltérően mosolyogva távozott az egyeztetésről, de nyilatkozni továbbra sem akart.

– Megmenekült az IH a felszámolástól. A sürgető eljárásokkal kapcsolatos döntéseket meghoztuk. Egy tétellel kapcsolatban április 11-ére halasztottuk a határozatot. Az igazgató úr korrekten igyekezett egyezkedni a hitelezőkkel, de nem sokban engedtek. Volt, amelyik cég elengedte a kamatokat vagy az ügyvédi költséget, és ez is több százezer forintot jelentett egy-egy követelésnél. Erre rá tudtuk szorítani a céget – összegezte az elhangzottakat Farkas László fideszes bizottsági elnök.

– A működési költségekkel vannak gondjai az IH-nak, ezek az előző vezetéstől örökölt nyűgök. Nyilván úgy gondolta az új vezetés, hogy kölcsönből és a várostól kapott támogatásból egyenesbe hozható, de akkora volt a ballaszt, hogy nem bírt vele. Úgy néz ki, megindult a múlt tisztességes rendbetétele. A cég komolyan foglalkozott azzal, ami hónapokkal ezelőtt a dolga lett volna. Ehhez kemény munkát végzett a bizottság, a szakértője, a revizori csoport, hogy áttekintsük a cég tavalyi üzleti beszámolóját a szerződésekkel, számlákkal. Viszont a polgármesteri hivatal városüzemeltetési csapata, amelyik illetékes lett volna, a füle botját sem mozdította.

A dorozsmai nagybani piactól kölcsönkapott 50 millióról megtudtuk, hogy a cég az üzletviteléhez használta fel, el fog számolni vele. Ez nem tartozott bele a 150 milliós városi mentőövnek az elszámoltatásába. Kérdésünkre, van-e az IH-nak az említetteken kívül más adóssága is, Farkas László annyit mondott: bízzunk benne.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerítés vágja ketté a Stefániát

A mellvéd járdájától számítva mintegy 20 méterre kerítést épített a szegedi Stefánián az új partfal kivitelezője. Tovább olvasom