Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Megnyílt a JATE: fénnyel színezik az egyetemi klubot - galériával

Szeged - Kedden este ünnepélyesen megnyitott a felújított és a korábbinál nagyobb JATE Klub. Az első bulikat pénteken és szombaton tartják.
Zártkörű rendezvénnyel nyitott meg a JATE Klub kedden este. Az eseményre egyetemi prominenseket hívtak meg, illetve azokat, akiknek részük volt a felújításban, dolgoznak a klub működtetésében.

Ünnepi beszédében Szabó Gábor rektor felidézte, hogy az egyetemi klubban nyitásakor sok olyan fellépő volt, aki a tiltás és a tűrés határán mozgott, és sosem volt biztos, hogy például Cseh Tamást feltartóztatás nélkül engedik-e haza Szegedről. Ezt az időszakot nem kívánja vissza, de a műsorok színvonalát igen – mondta a rektor. Beszélt arról, bízik benne: a klub más-más karokon tanuló hallgatók számára is találkozóhely lesz, illetve az intelligens, egyetemhez méltó nívójú szórakozást fogja szolgálni. Hozzátette: természetes, hogy „némi etil-alkohol is fogy" a klubban, amelyek kínálata a nyitáskor nem volt túl széles, főleg édeskés kövidinkát lehetett vásárolni.

A kávézó egy teljesen új helyszín. Fotó: segesvári Csaba (galéria)

– A klub a 70-es években alakult, a 90-es években átalakult. Közel 40 éves, férfikorba lépett, ráfért az átalakítás – mondta Majó Zoltán, az egyetem gazdasági és műszaki főigazgatója. Török Márk EHÖK elnök úgy fogalmazott: hallgatói vezető a következő 40 évben ilyen megnyitón valószínűleg nem vehet részt. Hozzátette: a szórakozóhelyet egyetemisták 1971 és 1973 között társadalmi munkában alakították ki, és szerinte minden hallgatói generációnak alkalma van arra, hogy lenyomatot hagyjon az épületen.

Ifj. Jeles József tervező a delmagyar.hu-nak elmondta: az épület falait légáteresztő festékkel kezelték. Ennek azonban színkorlátai vannak, az általuk is használt halvány bézs az elérhető legsötétebb árnyalat. Ezért színnel festik a folyosókat.

A nagyterem is nagyobb. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)
- Pillanatról pillanatra át lehet színezni a helyet, ezért került ide rengeteg LED, amivel kékre, pirosra, zöldre festhetjük a falakat. Az alapkoncepció az, hogy ez legyen egy színes hely, amit a hangulathoz, közönséghez lehet igazítani. A fénytechnikán alapul az egész. Be kell még lakni a klubot, megtalálni az optimális effekteket, amik működnek 6-800 emberre, és kisebb rendezvényekkor is.

A tervező megindokolta azt is, miért vannak bárszék magasságban az ülőkék a folyosón:

– A cél az volt, hogy aki ül, az is lássa, hogy ki jön-megy a folyosón. Az alacsonyabb termetűek lehet, hogy nehezebben ülnek föl, de ők egy bárszékre is nehezebben ülnek föl.

Szerinte meg fogják szereti a vendégek ezt a megoldást.

A meghívottakat a megnyitón Aranyosi Péter humorista szórakoztatta, pénteken és szombaton azonban már a táncé lesz a főszerep. Csaba Levente klubvezető úgy fogalmazott: a JATE „saját dj-ivel, saját közönségével és saját hangulatával" nyit pénteken.

Olvasóink írták

 • 20. pt 2011. szeptember 01. 22:37
  „12. Az ilyen <moderálva> én is a kezét törném.”
 • 19. vári 2011. szeptember 01. 19:03
  „tarkan

  Nem olyan rég voltam egyetemista, jártam eleget JATE Klubba, és nem tapasztaltam, hogy a többség a saját hányásában fetrengett/össze-vissza vizelt/drogozott volna. Elhiszem, hogy te zömében ilyenekkel találkozol - gondolom, a munkádból adódóan nálatok "nagy sűrűségben" fordulnak elő.”
 • 18. tarkan 2011. szeptember 01. 18:31
  „Vári !!Igazad lehet tényleg megöregedtem,mert a "teadélutánok repertoárjából kimaradt a Tetrahidrokannabinol(.marihuána),és társai,aztán nem emlékszem de lehet hogy azért mert akkoriban nem volt "menő"a rongálás és a vandalizmus,és már ne is haragudj de pontos statisztikám van arról mivel a sürgősségin dolgozom,hogy milyen az amikor az egyetemi városban buliznak manapság..Arról nem is beszélve hogy a kulturáltság milyen magaslatáig jutnak el ugy kb hajnali kettő és három között,de megértem sértettségeteket hisz valószínűleg a mundért véditek...De majd eljár az idő felettetek is és nem biztos hogy tetszeni fog az égő kuka a házatok előtt,a "rókapörkölt"a falaitokon és a vizeletfolt a lépcsőházatokban::))”
 • 17. FeketeVipera 2011. szeptember 01. 14:45
  „a kocsmarész nappal is nyitva van és az ovi tényleg csak pár méter, elvileg szabálytalan az egész, nem? viszont nem emlékszem diákkoromból, hogy piszkáltam volna az ovisokat, vagy ők terrorizáltak volna engem, békésen megvoltunk...régi szép idők...remélem sok koncert lesz...”
 • 16. vansertes89 2011. szeptember 01. 12:23
  „15. vári
  Szerintem is így van! Szeged egyetemi város, ami viszont olykor bulizással jár. Így is elég sok az élettelen kihalt település, Szeged nem lesz az.”
 • 15. vári 2011. szeptember 01. 11:57
  „tarkan

  Te nyilván teadélutánokon beszélgettél illedelmesen öreg hölgyekkel ebben a korban... ugye?
  Lefogadom, hogy amikor te voltál fiatal, akkor is azzal jöttek az idősebbek, hogy "ezek a mai fiatalok huligánok!"

  Ez az általánosító fiatalszidás annak biztos jele, hogy megöregedtél...”
 • 14. Lacimaci 2011. szeptember 01. 10:05
  „tudom off topik ... Nezegetem a kepeket a nyito bulirol es persze ohatatlanul a kepek mellett futo BMW reklamot, amint az auto az alvazat mossa a kristalytiszta vizben ahogy szeli az ocean parton a kifuto hullamokat. Es elgondolkozom kishazank melyik reszen keszulhetett ez a felvetel ami azt sugallja, ha ilyen kocsim lesz en is szennyezhetem majd vele az ocean/tenger vizet valahol :-))) hiaba a feeling...”
 • 13. tarkan 2011. szeptember 01. 09:11
  „Na hál isten,jönnek majd a fél whiskitől,boroskolától megizmosodott "jövő"zálogai,és lesz kukaborogatás,kresztábla elhajligatás,pad összetörés,csordákba tömörülve "örömére"a békességes alvásra vágyó dolgozóknak::))))))”
 • 12. diverfrog 2011. szeptember 01. 08:51
  „Az 5 és 6 hozzászólóknak tisztelettel.
  Sajnos igen sokszor kellett kerülgetnünk a bulik nyomait az óvoda előtt, és az is előfordult, hogy a mókás fiatalok áthajítottak egy-két üveget az óvoda udvarára ahol az ripityommá törve igencsak balesetveszélyes volt.
  Remélem, hogy ezzel a jelenséggel nem kell megküzdenie a Toldi utcai óvodásoknak.”
 • 11. andalgokandallo 2011. szeptember 01. 00:19
  „az összes HÖK háza táján lenne mit büntetni, tényleg kár, hogy mondjuk egy jó jogász nem ebből épít magának életre szóló hírnevet...

  az újításnak örülök, annak meg még jobban örülnék, ha színvonalasabb zenéket tolnának. értsd: saját dídzsé egészen rossz, ne ő legyen a főprogram, több koncertet, aztat szeressük. és más stílus felé is lehetne nyitni”
 • 10. pindla 2011. augusztus 31. 20:35
  „Bulikon kívüli nyitvatartásról tud valaki valamit?”
 • 9. dowan 2011. augusztus 31. 20:07
  „Hát igen, ez már nem a JATE-KLUB ez már SZTE-KLUB :(”
 • 8. szakasz 2011. augusztus 31. 19:50
  „nem szeretem ezeket a dj-ket :(”
 • 7. Zotty 2011. augusztus 31. 19:03
  „... hát ez már nem az a füstös, dohos, nyirkos, félhomályos kocsma, amit sokad magammal annyira szerettünk. :-(
  Hiányozni fogsz, Régi JATE Klub.”
 • 6. pt 2011. augusztus 31. 17:14
  „Eddig is felmosták. Most ráadásul biztosan jobban oda fognak figyelni erre is, ha már nívósabb lett a hely.

  Remélem mihamarabb lejutunk egy kicsit nosztalgiázni :)”
 • 5. IVY 2011. augusztus 31. 16:20
  „Végül is.
  Az ok..ékokat pedig a hétfői ovikezdésre már talán felmossák....?”
 • 4. Liyah 2011. augusztus 31. 15:19
  „jajjmá, eddig is ott volt... de az ovisok éjszaka már nincsenek az oviban, szóval oszt vagy szoroz...?”
 • 3. vasi 2011. augusztus 31. 15:08
  „Nyugi, nincs az 100 méter! :D”
 • 2. mlx 2011. augusztus 31. 15:00
  „Eddig is ott volt. A nyitvatartásukban meg nem igazán van átfedés.”
 • 1. deszkás 2011. augusztus 31. 14:54
  „Az óvodától 100 méterre?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Néhány perces várakozás az M5-ös lehajtójánál

Az M5-ös autópálya Szeged-nyugat lehajtónál torlódást alakult ki, emiatt rendőrök irányítják a forgalmat. Tovább olvasom