Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Megnyílt a két Mars téri csarnok

Az üzletek fele már fogadta tegnap a vásárlókat a két új Mars téri csarnokban. A helyzet szinte óráról órára változik, ahogy megkapják a vállalkozók a működési engedélyt, már húzzák is föl a redőnyt. A vásárlóknak is tetszettek az új csarnokok. „Tisztábbak, szebbek, biztosan jó lesz itt vásárolni" – mondta a szegedi Petróczi Istvánné.
A palacsintázó tegnap már az új helyen nyitott ki. Fotó: Segesvári Csaba
Pezsgőbontás nélkül nyíltak meg tegnap az üzletek az új Mars téri csarnokokban. Egyelőre csak a kereskedők, vállalkozók fele kínálta portékáját, azok, akik tegnapig megkapták működési engedélyüket. Pusztai Lajos, a Szegedi Vásár és Piac Kft. ügyvezető igazgatója azt mondta, a még hiányzó engedélyek miatt az ünnepélyes megnyitót a jövő hétre halasztották.

A Degesz palacsintázó előtt már délelőtt kígyózott az éhes emberek sora, a tulajdonos és párja egy másodpercre sem állt meg a munkában. Hegyi István szerdán kapta meg a működési engedélyt, aznap még a régi nagycsarnokban szolgálta ki a vevőket, este átpakolt, és tegnap reggel már az új helyen nyitott. Szemlátomást örült: „szépek, uniósak vagyunk" – mondta.

A tejesasszonyok is az új üzletben árulnak. Fotó: Segesvári Csaba
A vásárlóknak is tetszettek az új csarnokok. A tegnap még csak nézelődő domaszéki Bata Lászlóné azt közölte, a régi Mars térrel se volt baja, de ezek a körülmények azért már egészen mások. Össze sem lehet hasonlítani az itteni üzleteket a kinti bódékkal. „Tisztábbak, szebbek, biztosan jó lesz itt vásárolni" – mondta a szegedi Petróczi Istvánné.

Rádóczi Kálmánné hat éve árul házi tejet, vajat, túrót és sajtot a város piacán, a csütörtöki forgalommal elégedett volt. Társa, Tóth Józsefné se tűnt elégedetlennek: szerinte visszatérő vevői megtalálták az új helyen. Farkasné Kovács Ibolya, a Farkas és Társai 2000 Bt. vezetője azonban még nem nyitott ki. Már megvan a működési engedélye, de régi vevői miatt még marad a megszokott helyén, a Tálas-sor elején. Azt az épületet még nem bontották le. Szombaton bezár, hétfőre – mint ígérte – átpakol.


Anna és Irén

A vásár- és piacigazgatóság közvélemény-kutatást tartott a Mars téren, milyen női nevet adjanak az eddig K1-esnek és K2-esnek hívott csarnoknak. Az ajánlatban az Anna és az Irén név szerepelt, ezeket a vásárlók nagy többséggel el is fogadták. A névadásnak történelmi oka van: Matolcsy Anna nyitotta meg ugyanis negyven évvel ezelőtt az első, Annának keresztelt butikot, amelyet mind a mai napig működtet új tulajdonosa. Tanács Imréné Irén néni pedig a legrégebbi tejesasszony a Mars téren. A már nyugdíjas Matolcsy Annához nem sikerült elérhetőséget találnunk, Irén néni pedig tegnap azért nem mérte a tejet, mivel csak szerdán és szombaton árul – immáron a róla elnevezett csarnokban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alváscentrum adóssággal: vegye, vigye!

A Vasas Szent Péter utcai rendelőintézetből a szegedi városi kórházba költözhet az… Tovább olvasom