Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Megnyílt a zsiráfház a Szegedi Vadasparkban

Szeged - Különleges szemszögből, akár az állatok fejmagasságából is megfigyelhetik a Szegedi Vadaspark látogatói az állatkert három fiatal zsiráfbikáját a szombaton átadott zsiráfházban.
Veprik Róbert, az intézmény igazgatója elmondta: a látogatók kérésének tettek eleget azzal, hogy immár zsiráfokat is bemutatnak a vadasparkban. Egy a vendégek között végzett felmérésben - melyben többek között azt kérdezték, milyen állatot látnának legszívesebben -, ugyanis ez a faj végzett az élen.

Thabo és Luke, a két Rotschild- és Nuru a recés zsiráf németországi állatkertekből érkezett Szegedre. Az állatok néhány hét alatt megszokták új környezetüket. Beilleszkedésüket gondozóik apróbb türkökkel is igyekeztek segíteni, a magyar nyelv hangzásával például úgy ismertették meg a hosszú nyakú emlősöket, hogy gyakran bekapcsolták a rádiót a zsiráfházban.

Az épületet úgy alakították ki, hogy a teraszról bárki akár a zsiráfok fejmagasságából is tanulmányozhatja az állatokat tágas kifutójukban.

A zsiráfok mellett a vendégek még számos érdekes és ritka állattal megismerkedhetnek a 125 millió forintból, uniós támogatással elkészült épületben. Látható itt a legkiesebb rágcsáló faj, az afrikai törpeegér néhány példánya, egy különleges gyíkféle, az angol és latin neve alapján ékes vagy díszes varánusz, a Varanus ornatus, királypiton, leopárdteknős és bemutatják az egyetlen - a méhekhez vagy a hangyákhoz hasonlóan - kolóniákban élő emlősfaj, a csupasz turkáló néhány egyedét is.

Botka László (MSZP) szegedi polgármester a zsiráfház átadásakor elmondta, az intézményben az elmúlt öt évben uniós és önkormányzati támogatással mintegy 800 millió forintnyi beruházás valósult meg. Többek között ennek köszönhető, hogy a Szegedi Vadaspark tavaly több mint 130 ezer vendéget fogadott, s az idén, ha az időjárás is kedvez, sikerülhet elérni akár a 200 ezres látogatószámot is - tette hozzá a politikus.

Olvasóink írták

 • 5. Bomi 2011. április 04. 23:06
  „Tuttttti, hogy a rádiós módszer által, megismerkedtek a magyar nyelvvel:DDD”
 • 4. abinya 2011. április 03. 08:42
  „Na itt kaptam sokkot!Vigyetek a zsiráfoknak tolmácsot!Drága jó istenem,<moderálva>”
 • 3. THK 2011. április 02. 23:28
  „2,
  mivel a magyar nyelv hangzásával kapcsolatos mondatban szerepel ez, végülis rendben: a török nyelvvel elég sok a közös pont, így akár tényleg, türkökkel is szoktathatták őket...”
 • 2. Nátrix73 2011. április 02. 22:05
  „1. Jozsoci 2011.04.02. 21:53

  Sőt, ezeket figyeld:

  "Beilleszkedésüket gondozóik apróbb türkökkel is igyekeztek segíteni..." - ja, apróbb TÜRKökkel és nagyobbacska mongolokkal :D

  "Látható itt a legkiesebb rágcsáló faj" - egyenesen Afrika legkietlenebb tájairól... :D

  A hír véletlenül nem a Köztársasági Elnöki Hivatalból származik? :D:D:D”
 • 1. Jozsoci 2011. április 02. 21:53
  „Az egyik már szebben beszél magyarul, mint Fábián Barna a Szegedi Körzeti Stúdióban. Bár ez nem túl nehéz feladat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közel százan ütötték egymást a párnacsata világnapján

Több tucat fiatal gyűlt össze a szegedi Dóm téren, hogy a párnacsata világnapján egymáson kitölthessék dühüket. Tovább olvasom