Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Megnyílt az országos ÁGOTA-tábor

Szeged - A szegedi József Attila Általános Iskolában elkezdődött az ÁGOTA 17. nyári tábora. A tíznapos program célja a felszabadult kikapcsolódás biztosítása és a fiatalok önbizalmának fejlesztése.
Zenés, felszabadult ünnepléssel, kiváló hangulatban kezdődött tegnap az ÁGOTA Alapítvány 17. országos, tíznapos tábora, amelyet az idén a szegedi, Gyík utcai József Attila Általános Iskolában rendeznek meg. 270-en vesznek részt a táborban a munkatársakkal együtt, Magyarország szinte minden megyéjéből érkeztek.

– Nagy felszabadultságot nyújtó programok vannak végig a tíz nap során, ezekbe ágyaztuk be az elgondolkodtató programokat és a csoportos foglalkozásokat. Minden lehetőséget megragadunk, hogy a gyermekek önbizalmát fejlesszük, és felkészítsük őket az életre. Az a célunk, hogy megértessük velük: az érdemeiktől függetlenül elfogadhatók és szeretetre méltók – mutatott rá a rendezvény céljaira Kothencz János, az ÁGOTA Alapítvány elnöke, a Szeged–csanádi Egyházmegye gyermek- és ifjúságvédelmi főigazgatója.

Sport, buli, személyiségfejlesztés. Fotó: Frank Yvette
Sport, buli, személyiségfejlesztés.
Fotó: Frank Yvette

Szervezett foci

Azért, hogy az állami gondozott gyermekeket rendszeres mozgásra szoktassák, hetente két alkalommal másfél-két órás futballedzéseket szerveznek nekik a hozzájuk közeli sportpályákon, amelyeket egy-egy rövid beszélgetés zár le – közölte Bozóky Imre, a sportprogram egyik munkatársa. Első lépésben 660 gyereket vonnak be a jellemi fejlődést is segítő programba, később sok ezerre bővítenék a létszámot.

A négy éve nevelőszülőknél élő Grandpiere Noelnek ez a második ÁGOTA-tábor, amelyen részt vesz. – Tavaly sok új barátságot kötöttem, és szerintem most is így lesz. Esténként diszkózunk, versenyeken méretjük meg magunkat, ezen kívül elmegyünk a vadasparkba és a Napfényfürdőbe – hallottuk Noeltől.

A tornatermi megnyitón köszöntötte a gyereksereget B. Nagy László megyei kormánymegbízott, Lukács János rendőr dandártábornok, Kothencz János, valamint Soltész Miklós szociális és családügyért felelős államtitkár, aki Dsida Jenő Annuska neve napjára című verséből olvasott fel egy részletet. Soltészt ajándékkal és énekkel köszöntötték a táborozók közelgő születésnapja alkalmából.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Igazgatóválasztás a szegedi Madáchban

Nyílt levelet juttatott el szerkesztőségünkhöz a szegedi Madách Imre Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola szülői munkaközössége. Tovább olvasom