Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Megnyitott a szőregi úti CBA Nova

Zömmel nyugdíjasok voltak az új újszegedi bevásárlóközpont első vásárlói szerda kora délután. Amint a megnyitón elhangzott, a tulajdonosok szerethető áruházat akartak.
A hivatalos nyitás előtt fél órával beengedték szerdán az új Szőregi úti Szeged Nova bevásárlóközpont első vásárlóit. Így nem alakult ki tumultus a bejáratnál. A 7 ezer négyzetméteres CBA Príma szupermarket hamar benépesült, elsősorban nyugdíjasokkal.

Felavatták a szőregi úti CBA Novát - GALÉRIA

Az újszegedi Vass György, aki egy hasonló nagyáruházban dolgozott, javaslatokat is megfogalmazott a mosolygós eladóknak, miközben megejtette a mindennapi bevásárlást. A deszki Batik Istvánné a családjával érkezett, minden nap benéznek majd, úgy gondolják. Ők munkaerőt is ajánlottak, álláskereső fiuk szerbül és románul is beszél, szívesen dolgozna ilyen környezetben. Akkad Abdul, Tóth Dániel és Molnár Róbert csak energiaitalért ugrott be a közelből. A fiatalemberek szerint küllemre is nagyon új és vonzó a bevásárlóközpont. A szupermerket árait a három éve nyílt Budapesti úti CBA Príma5-höz hasonlónak találták.    

A Szeged Nova ünnepélyes avatóját délelőtt tartották. A vezetők helyett gyerekek mondták a rövid köszöntőket: Kis Attila, a Hansa-Kontakt Kft. ügyvezető igazgatója, Botka László polgármester és Baldauf László CBA elnök helyett Majer Petra, Rea Alex és Szabó Dominik köszöntötte a tulajdonosokat és a vendégeket. – Olyan áruházat akartunk építeni, ami szerethető,  mint a gyerekek. Ahol öröm és kikapcsolódás a bevásárlás, sőt közösségi pont a  szabadidő eltöltésére, úgy látszik, a vasárnapot kivéve – foglalta össze beruházásuk lényegét az alkalmi „ügyvezetőhelyettes", utalva a várható vasárnapi zárvatartásra.

Felavatták a szőregi úti CBA Novát - GALÉRIA

A polgármester képviselője azt emelte ki, hogy a közel 12 ezer négyzetméteres komplexumban 300 új munkahely létesült. Az elnök nevében megszólaló fiú a beruházó cég tulajdonosainak, Lekeny Györgynek, Breier Lászlónak és Krupp Józsefnek gratulált. A zenéről is fiatalok gondoskodtak: a Király-König Péter Zeneiskola növendékeiből álló Amadeus klarinétegyüttes és Guiro dobosai. Kivételként a CBA Príma szupermarketet bejáró vendégeket a színház énekkara Örömódával fogadta a húspultnál.  Megirtuk: a bevásárlóközpont a CBA segítségével és kereskedelmi banki finanszírozással közel 5 milliárd forintból valósul meg.

Az áruház hétfőtől vasárnapig reggel 7 és este 8 óra között tart nyitva. A  Szőregi útról megközelíthető, az autóval érkezők a 400 férőhelyes teremgarázsban parkolhatnak. A helyi buszjáratok közül a 60Y-ossal az áruházig, a 60-assal a Thököly utcai megállóig célszerű utazni. A helyközi járatokról legközelebb a Kamaratöltésnél érdemes leszállni. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Játszani is engedd – de nézd meg, mi érdekli!

De vajon mennyire naivak a digitális bennszülötteknek is tartott mostani gyerekek a neten? És hogyan… Tovább olvasom