Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Megoldódott: plusz egy villanyoszlop a Dózsa- iskolánál

Szeged - Összegyűjtöttük olvasóink észrevételeit a balesetveszélyes, kopott vagy nehezen észlelhető zebrákról. Valaki a Dózsa-iskolánál lévő zebrát említette, ahol erősebb közvilágításra lenne szükség.
A beérkezett panaszokat bő egy hete összesítettük, és az önkormányzat máris intézkedésekről döntött. Valaki a Dózsa-iskolánál lévő zebrát említette, ahol erősebb közvilágításra lenne szükség. Solymos László alpolgármester közölte: a József Attila sugárút– Osztróvszky utca–Munkácsy utca találkozásánál lévő gyalogátkelőhelyeknél három kandeláberen található közvilágítás.

A lámpatestekben 130 wattos izzók találhatók. A polgármesteri hivatal a József Attila sugárút–Munkácsy utca kereszteződésében a Szent György tér felől a jobb megvilágítás érdekében plusz egy oszlop kihelyezését rögzítette feladatai közé. A jobb megvilágítás érdekében intézkedni fog a közelben lévő fák nyeséséről is – tudtuk meg. A Lugas utcai trolimegálló és a Csillag tér között kopott a felfestés, hullámos az útburkolat, jelezte egy újabb levélíró. Az alpolgármester elmondta, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. az éves útburkolat festési programjában szerepelteti az gyalogátkelőhely újrafestését, a balesetveszélyes útburkolati hibák javításáról pedig gondoskodni fog.

Korábban megírtuk: a környezetgazdák évente 33 millió forintot tudnak költeni ilyen célokra, ez a teljes útburkolati jelállomány felújítására nem elég. Ezért igyekeznek a pénzügyi forrást a teljes szezonra arányosan igény szerint elosztani. A burkolati jel festést az időjárás függvényében, várhatóan április közepén kezdik a nagy forgalmú belvárosi és lakótelepi utakon – közölte Marovszki Béla útügyi csoportvezető.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fiatal színészeket keres a szegedi színház

Meghallgatást tart fiatal színészek számára a Szegedi Nemzeti Színház a kisszínház színpadán március 11-én és 12-én 14 órai kezdettel. Tovább olvasom