Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Megöltek egy hajléktalan férfit Szegeden - nyakon szúrták

Szeged - Egy 62 éves hajléktalan férfi holttestére találtak rá kedden délben a szegedi Állomás utca egyik elhagyatott MÁV-raktárában, nyakán szúrt sebbel.

Pál János a helyszínen elmondta, a férfi élettársa éjfél körül hívta a mentőket, azzal hogy barátja rosszul van, nem tud fölkelni.

A kiérkező mentők megállapították, hogy a férfi halott, nyaka bal oldalán egy szúrt seb van, ezért értesítették a rendőrséget - közölte az alezredes.

A helyszíni szemle elsődleges megállapítása szerint a férfi gyilkosság áldozata lett, halála az éjszakai órákban következett be - tudatta a szóvivő.

A hajléktalan szegedi férfit egy elhagyatott vasúti épületben szúrták nyakon. Fotó: Schmidt Andrea
A hajléktalan szegedi férfit egy elhagyatott vasúti épületben szúrták nyakon.
Fotó: Schmidt Andrea

Az áldozat és élettársa a MÁV egyik elhagyatott értékesítési raktárát használta éjszakára: a viharvert épületből csak úgy áradt az orrfacsaró bűz. A kétbejáratú raktár egyik ajtajánál vércseppnyomokat találtak a helyszínelők, de még nem tudni, hogy az áldozattól származtak-e: a szinte teljesen üres raktárban nagyobb vérmennyiséget nem találtak a gumikesztyűben és védőruhában a holttestet vizsgáló bűnügyi helyszínelők, nyomozók, valamint a rendőrorvos sem.

A rendőrök nagy erőkkel vonultak ki az épülethez, amelyet szalaggal kerítettek el. A helyszínelés fél 3-kor kezdődött, és még késő délután is tartott. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárásban vizsgálja az ügy körülményeit. A nőt egyelőre csak tanúként hallgatták ki az esettel kapcsolatban.

A rendőrség kéri, aki az elkövetett bűncselekménnyel kapcsolatban érdemei információval rendelkezik hívja a 107-es, vagy 112-es ingyenesen hívható segélyhívószámot.

Olvasóink írták

51 hozzászólás
 • 51. Celtis 2010. szeptember 17. 21:41
  „Ma volt Pista bácsi (az elhunyt) temetése.
  http://szeged_tegnap_előtt.hu/
  wp-content/gallery/szolidaritas_ejszakaja_2009/_MG_4954.JPG

  Akik ismerték (szerintem a többség találkozott már vele az utcán), biztosan jó szívvel emlékeznek rá.
  Folyton egy verset szavalt, a saját szerzeményét.

  Minden versszak utolsó sora ez volt:
  "A legfontosabb a szeretet."

  Nyugodjon békében, szeretetben.”
 • 50. schusti 2010. augusztus 13. 17:19
  „Kedves Csirén (46.)!

  Csak egy apró kérdés, ha volna egy kiadó lakásod, vagy lakrészed, és egy hajléktalannak kinéző ember szeretné kibérelni, te kiadnád neki a szóbanforgó lakrészt?
  Azt hiszem nem, inkább olyan albérlőt választanál, aki megbízhatónak, áplotnak néz ki, hiszen ő valószínűleg nem fogja lelakni az épületet, és nem kell 10 vagy 100ezreket a lakásra költeni, miután kiköltözik, vagy éppen az is felmerülhet benned, hogy tudja-e majd fizetni a bérleti díjat.
  Mert valljuk be, bár sajnálom a hajléktalanokat, én sem szívesen adnám ki a lakásomat nekik albérletbe, inkább egyetemista diákokat választanék. Kövezzetek meg érte, ha nincs igazam, és többség nem így gondolkozik.”
 • 49. bett.y 2010. augusztus 13. 02:19
  „38. hozzászólás Csirén 2010.08.11. 10:32

  Nem tudhatod, hogy mikepp kerult abba a helyzetbe. Sajnos vannak olyan emberek, akik agyon dolgozzak magukat, de a keresetuk nem tudja biztositani a szamlakat. Nem tudhatod, hogy a hajlektalanok, hogy jutottak oda. Igen, van olyan is aki elitta mindenet, de van aki nem. Emberek vagyunk es ha tetszik, ha nem, egy bolygon elunk, egy orszagba. Ha valaki egyutterzo es megsajnalja a masik embert a sorsa miatt, meg nem alszent. Csak nezd meg, hogy az orszagban hany fedel nelkuli ember van.
  Ne vedd magadra a nyers modorom, de nem birom, ha valaki ugy osztja az eszt, hogy semmit nem tud. Konnyu igy megitelni egy embert. Egyebkent, munkahely alig akad...megis honnan venne szerencsetlen 15 ezer ft-ot, ha etelre alig van penze...”
 • 48. papus3 2010. augusztus 12. 21:21
  „"kedves"? Csirén ! a munkám során találkoztam, magához hasonló buborék emberekkel-
  mindenkit lenéztek, mert ŐK azt hitték piedesztálon élnek,
  aztán jött a családjuk gazdasági pozícióját megrengető IZÉ,
  és a munkaügyi hivatalban, meg a segélyért sorbanállók között találták magukat -
  - amikor halottam, hogy mi történt ( elmondták közös ismerősök , mert tudták, hogy felháborítónak találom a viselkedésüket a többi emberrel szemben, az alkalmazottaikat úgy kezelték, és úgy is beszéltek róluk, mint a takarmányra sem érdemes igavonóról.. ) elmentem, és mint akinek dolga van arra megnéztem. Valóban ott voltak kicsire zsugorodva, hogy ne is lássák őket - maga sem tartozik az égiek közé... ne nézzen le másokat”
 • 47. Celtis 2010. augusztus 12. 18:29
  „46. Nem kívánom Neked, hogy 62 évesen majd állást kelljen keresned a megélhetésért.”
 • 46. Csirén 2010. augusztus 12. 12:41
  „44.
  A külső városrészekben melléképületben már 10-15 ezer forintért lehet albérletet találni. Igaz, hogy ez esetben a háztulajdonos nem örül, ha a hajléktalan cimborái is vele mennek. Ne legyél Te is álszent, egyszerűen nem AKARJÁK megváltoztatni az életformájukat, ha nyugdíjas akkor meg a többiek nyúlják le.
  Egy 62 éves embert ne bácsizz le, mert abban a korban még - ha akar - munkaképes, és nyugdíján felül bőven tud keresni.( már ha addig el nem itta az eszét...)”
 • 45. novaklaszlo56 2010. augusztus 12. 01:15
  „Kedves h375317!
  Ennyire azért nem egyszerű ez. Csak, ha nagyon fiatal vagy még, akkor látod fekete-fehérben, vagyis egyszerűnek a dolgokat. Sebaj, mind így vagyunk ezzel, aztán lassan felnövögetünk, ki-ki a maga útján és tempójában, úgy, ahogy... :)
  Üdv!”
 • 44. Celtis 2010. augusztus 11. 21:37
  „38. hozzászólás Csirén, te nagyon okos:
  Az illető bácsi már nyugdíjas volt, rendesen végigdolgozott több évtizedet, csak éppen a nyugdíja még egy albérlet fenntartására sem volt elég. Akkor most miről beszélünk?”
 • 43. szatyi 2010. augusztus 11. 12:43
  „36. hozzászólás o662es_rab 2010.08.11. 09:55

  a máv is felelös akkor

  Miért is?”
 • 42. windsor 2010. augusztus 11. 12:40
  „Viszont ez is megerősíti azt a véleményemet, hogy nem kell ahhoz hajléktalannak lenni, hogy így végződjön valaki élete...”
 • 41. windsor 2010. augusztus 11. 12:39
  „frakk: gratula...totál meglepő fordulat :))))”
 • 40. frakk 2010. augusztus 11. 11:59
  „20-as hozzászólásomban tegnap érdemi információban közöltem , hogy az élettárs nő a tettes.
  Köszönöm, h a rendőrség beigazolta állításomat. A Nő bevallotta ő tette.”
 • 39. lamatic 2010. augusztus 11. 11:48
  „38. hozzászólás Csirén 2010.08.11. 10:32 Sohase mond hogy sose. Bárki oda juthat, pillanatok alatt. Akár te is, akár valamelyik szereted. Természetesen vannak olyanok akik saját maguk tehetnek e állapotról, s vannak kik nem maguk miatt jutottak oda.”
 • 38. Csirén 2010. augusztus 11. 10:32
  „Hagyjuk már az álszent együttérző hozzászólókat! MINDEN hajléktalan maga tehet a sorsáról!
  Dolgozni kell, és nem csak piálni és lógni egész nap arra várva, hogy majd´ csak megszán valaki, vagy azt várva, hogy az "államnak úgyis kötelessége engem etetni"..”
 • 37. o662es_rab 2010. augusztus 11. 10:02
  „ismerek olyan hajléktalant,aki az üres dobozos sörös kupakokat gyüjti
  2 ft-ot kap érte a tescotol...mondjuk olyan hogy 2 ft-os már nincs is,a legkissebb pénznem az 5 ft !
  Annyit kellene hogy adjanak érte !
  Ezeket az embereket mindig többre tartom mint a zuchlság jánosokat.”
 • 36. o662es_rab 2010. augusztus 11. 09:55
  „a máv is felelös akkor”
 • 35. h375317 2010. augusztus 11. 09:17
  „10. novaklaszlo56 2010.08.10. 17:38 Nem csodálkoznék, ha a hajléktalanok fellázadnának a sorsuk ellen, de a társadalmi helyzetük, a mentális állapotuk és az izoláltságuk miatt ennek egyáltalán nem látom a veszélyét. Ők tehát nem lázadnak: így, vagy úgy, de tűrik a sorsukat, amelyet bizony a többség könnyed bólintással jóváhagy.
  Másrészt nem hiszem, hogy Izraelben kivégzik őket, jóllehet ott sem leányálom a sorsuk, bár talán a klíma enyhesége miatt kevesebbet szenvednek a hidegtől, meg, amennyire tudom, az ellátó rendszer is jóval magasabb színvonalon működik, mint nálunk.
  Szóval alaposan félreértettél: a 4. számú hozzászólásomat a keserű irónia diktálta. Bocs!

  A hajléktalanok fellázadnának sorsuk ellen? Ember! A saját sorsod kovácsa te magad vagy! Saját maguk ellen lehet lázadozni!”
 • 34. savos 2010. augusztus 11. 08:32
  „Politikusainknak nem érdeke a hajléktalanokkal foglalkozni. Szavazni ugyanis csak állandó lakóhely igazolásával lehet. Egy putri már állandó lakóhelynek számít; az ott lakókat támogatják inkább.”
 • 33. windsor 2010. augusztus 11. 07:58
  „Deszkás: akkor neked is felteszem a kérdést: a 88 éves néni halála nem pont ugyanilyen tragédia? Ha megfagy, akkor összefüggésbe lehet hozni az életkörülményeivel, ha éhen hal, akkor is, de sajnos az erőszakos halál mindannyiunk esetében előfordulhat bármelyik pillanatban. Az ő nagy szavai nem igazán kapcsolódtak az esethez, hiszen senki egy rossz szót nem írt előtte a hajléktalanokról. Én azon a környéken sétáltatok kutyát és volt akikkel beszélgettem is közülük. Semmivel sem rosszabbak, mint te vagy én, és akármikor kerülhetek én is olyan helyzetbe. De ennek tényéhez nem kell a szeressük egymást bármi legyen is duma...mert ez nem az a történet...”
 • 32. Csirén 2010. augusztus 11. 07:33
  „Ez, egy jó állapotban lévő épület. Miért nem adják oda egy rászoruló - nem hajléktalan, alkoholista - családnak?
  Jobb így hagyni teljesen törnkremenni. Úgy látszik a MÁV még mindig elég gazdag ahhoz, hogy a vagyonát hagyja megsemmisülni.”
51 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biciklit lopott, de nem jutott meszire

Forráskút - Kerékpártolvajt fogtak a mórahalmi rendőrök - tudta meg a delmagyar.hu. Tovább olvasom