Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Megrohamozták a nézők a jegyirodát

Szeged - A hőség ellenére több százan várták türelmesen hétfő délelőtt, hogy a nagyszínházzal szemben kinyisson a jegyiroda, ahol hétfőn kezdték meg a következő szezonra szóló bérletek értékesítését. Az első 300 vásárló ajándékjegyet kapott az évadot indító szeptember 6-i Nyitány-gálára.
– A Nyitány-gálát nagyon szereti a családunk, ezért jöttem rögtön az első nap megvásárolni a bérleteinket, hogy kaphassunk mi is az első háromszáznak járó ajándékjegyekből – mondta Fekete Ivánné nyugdíjas jogtanácsos, aki az elmúlt évek tapasztalataiból okulva felkészülten érkezett a fárasztó sorban állásra: egy piros esernyővel próbált védekezni a tűző nap ellen. – Jó irányba halad a színházunk, picit elitista ugyan, de ez szerintem nem baj. Összességében elégedett vagyok a kínálattal is. A nagyszínházba 4 fős páholyba szóló bérletet szoktunk venni, a kisszínházi prózai produkciókat is mindig megnézzük. Kedvenc műfajom az opera, tagja vagyok a Szegedi Operabarátok Egyesületének is, a bérleten kívül még jegyeket is szoktam vásárolni. Évadonként így legalább 10-15 előadást látok. A művészek közül Borovics Tamást és Réti Attilát kedvelem legjobban; a múlt évadban nagyon tetszett a Rigoletto és az Egerek és emberek.

A színházi jegyiroda bejáratától a Stefániáig tartott a sor. Fotó: Karnok Csaba
A színházi jegyiroda bejáratától a Stefániáig tartott a sor.
Fotó: Karnok Csaba

Több mint 600 bérlet talált gazdára

Információnk szerint délután fél 2-re fogyott el az utcáról a sor. Az első napon több mint hatszáz különféle bérlet talált gazdára a színház jegyirodájában. A legdrágább helyáras, 10 előadást tartalmazó Nemzeti Premier-bérletért 26 ezer 550 forintot, az 5 alkalomra szóló Radnóti Miklós-bérlet legolcsóbb helyáras verziójáért mindössze 3220 forintot kellett fizetni.

A színházrajongók sora el sem fért a Vörösmarty utca járdáján, a vége bekanyarodott a Stefániára. A jegyiroda munkatársai nagy palackot állítottak fel a bejárat előtt, műanyag poharakba lehetett belőle csapolni a hideg ásványvizet. – Külföldre utazom, csak szeptember elején jövök vissza, ezért szerettem volna most elintézni a bérletvásárlást, nem is annyira a Nyitány-gálára kapható ajándékjegyek vonzottak. Persze azoknak is örülök, láttam már korábban is ilyen gálát, szép műsort állítottak össze, méltó volt a színház nagy híréhez – hangsúlyozta Erős István gyógyszerészprofesszor, nyugdíjas tanszékvezető egyetemi tanár, aki a jegyiroda nyitásakor épp a legutolsó volt a hosszúra nőtt sorban. – A kelléktárban biztosan van néhány napernyő is, azok közül ki lehetett volna hozni néhányat, hogy a színházrajongók fejét ne süsse a nap, de nem gondolhatnak mindenre. Egyetemista korom, egészen pontosan 1960 óta járok a szegedi színházba. Emlékszem, Vaszy Viktor szerette az egyetemistákat, igazgatósága idején 50 százalékos kedvezménnyel válthattunk jegyeket a csodálatos opera-előadásokra. Tíz forintért olyan nagy énekeseket hallgattunk itt, mint például Moldován Stefánia és Szalma Ferenc. Magyarországon addig nem játszott operákat is itt tűztek először műsorra, máig emlékszem például a régi Nabuccóra. Egyetem után sokáig inkább jegyet vásároltam a jobb előadásokra, de az utóbbi időben már Makó Lajos-bérletet veszünk a feleségemmel. Így biztosan eljövünk, nem hagyunk ki egyetlen előadást sem, mert mindig szombatra szól, és nekünk ez az igazi színházi nap. Régen Kormos Lajos, Miklós Klára, Lehoczky Zsuzsa és Décsy Györgyi volt a kedvencem, Király Levente pályáját is szegedi indulása óta figyelem. Tavaly a Pipás Pista, az Egerek és emberek és a La Mancha lovagja tetszett leginkább.

Nemcsak nyugdíjasok, fiatalok is beálltak a sorba, Eszik Mariann és Sárosi József közösen vállalta a megpróbáltatást. – Szabadságon vagyunk, ráérünk, úgy gondoltuk, érdemes a bónuszjegyért is most sorba állni a bérletünkért – árulta el az egyetemi adjunktusként dolgozó József, aki az 1999–2000-es évadban közelebbről is megismerkedett a szegedi teátrummal: pirotechnikusként több produkcióban is közreműködött. – Azóta hűséges néző vagyok, különösen az operetteket és a vidám darabokat szeretem. Pozitív változásként értékelem, hogy ettől az évadtól ingyenessé válik a ruhatár, ezt a könnyítést megérdemlik a nézők. A repertoárral és a produkciók minőségével is elégedettek vagyunk, szerintem mindenki megtalálja az ízlésének megfelelő darabot. Nekünk az utóbbi időben a Mária főhadnagy és a Hétköznapi őrületek tetszett a legjobban, mert szeretjük a humort minden formában. A társulatból Vajda Júlia, Borovics Tamás, Gömöri Krisztián és Pataki Ferenc a kedvenceink.

Olvasóink írták

 • 4. bambulla 2013. augusztus 14. 09:29
  „a sor fele a Környezetgazdálkodási Kft.-hez várakozott? :))”
 • 3. szabo555 2013. augusztus 13. 18:13
  „Ők sem tudják sajnos, már régen publikus lehetne. Állítólag Kárász Zénó Othello az elég gáz meg a rendező is Bodolay”
 • 2. teistudod 2013. augusztus 13. 13:21
  „De lehet már tudnia a szereposztásokat??? Mert nekem az a legfontosabb, hogy melyik színészt láthatom az adott darabban? Gondolom a kedvenceim közül Borovicsnak az idei egy jutalomévad lesz, de azért én a játszók személye alapján választanék bérletet.... arra meg sehol nem adnak választ nekem.”
 • 1. x 2013. augusztus 13. 12:23
  „Válság? Szegénység? A lehetőségek és a javak egyenlőtlen elosztása? (Végre egy kép a napos oldalról.)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Itt az uborkaszezon

A kígyót salátába, a rövidebb, fürtöst kovászosnak viszik. A Mars tértől egészen az Algyői halászcsárdáig mentünk a friss, hűvös, roppanós kovászos uborka nyomába. Tovább olvasom