Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Mégse kell félni a fotocellás ajtótól

Szeged - ,,Bejárat. A fotocellás ajtót mindenki csak saját felelősségére használhatja!" Ez a felirat fogadja a vásárlót a szegedi Auchan áruház bejáratánál.
Egyik olvasónknak tűnt föl, hogy másutt sehol sem látott érzékelős ajtókon hasonló figyelmeztetést. Vajon mi indokolja ezt az óvatosságot? Feltettük a kérdést az Auchannak. Nem jutottunk beljebb. Azt válaszolták, hogy az ajtók működése „megfelel a vonatkozó jogszabályi és hatósági előírásoknak", és csak azt kérik, hogy a vásárlók „az általában elvárható körültekintéssel járjanak el az azokon való áthaladás során". Akik úgy ítélik meg, hogy nehézséget okoz nekik bemenni, segítővel jöjjenek.

– Ilyen figyelmeztetést lehet látni a mozgólépcsőknél, mozgójárdáknál is. Fel akarják hívni a figyelmemet egy automatikusan működő szerkezetre. Ám az ember önkéntelenül is arra gondol, hogy veszély fenyeget – vélekedett Horváth György munkavédelmi szakember. – Pedig az ilyen típusú ajtók nagyon biztonságosak. Nem tudok balesetekről vagy komolyabb sérülésekről. A felirat egy kicsit túlzó, érdemes lenne újragondolni a szöveget.

Talán elég lenne azt írni, az ajtó önműködően nyílik.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több parkoló autónak is nekiütközött az ittas nő

A szegedi sofőr az egyik autót egy járdán közlekedő gyalogosoknak is nekitolta. A Szegedi… Tovább olvasom