Délmagyar logó

2017. 04. 26. szerda - Ervin 8°C | 22°C Még több cikk.

Mégsem lesz torony a tápai Búcsú téren

Szeged - Lapunktól értesült Tápé képviselője, hogy bár van engedélye a Magyar Telekom Nyrt.-nek a tápai Búcsú térre adótorony építésére, a városvezetés nem hosszabbítja meg a társaság bérleti szerződését.
Hatályos a Magyar Telekom Nyrt. építési engedélye a tápéi Búcsú térre, hogy oda átjátszó adótornyot telepítsen – írtuk meg kedden. A közvetlen szomszédok úgy döntöttek, hogy bíróságon támadják meg a döntést, és megkérik Juhász Gyulát, Tápé KDNP-s önkormányzati képviselőjét, hogy tiltakozzon a nevükben a pénteki közgyűlésen.

A szegedi önkormányzat két éve októberben kötött bérleti szerződése időközben lejárt, a közgyűlés napirendjén nem szerepel a meghosszabbítása. Érdeklődésünkre Szentgyörgyi Pál alpolgármester elmondta, azért nem, mert az önkormányzatnak nem áll szándékában tovább kiadni a teret.

Juhász Gyula tegnap délután lapunktól értesült a város szándékáról, vagyis arról, hogy nincsen ügy, a város nem hosszabbít bérleti szerződést a távközlési céggel, azaz a Búcsú térre nem épül adótorony. A képviselő azt mondta, hogy az utóbbi időben nagyon leterhelt volt, nem jutott ideje, hogy átböngéssze a városházán az iratokat. Az esti részönkormányzati ülés részvevőit és a tiltakozásra összegyűlt tápaiakat lapunkra hivatkozva tájékoztatta a városvezetés döntéséről. A közvetlen szomszédok, akik az ügyben eljárhatnak, úgy döntöttek, hogy a hatályos építési engedélyt mindenképpen bíróságon támadják meg.

Megkeresésünkre a Magyar Telekom Nyrt. képviseletében Kolonits András fejlesztési igazgatóhelyettes elmondta, hogy elemzik a kialakult helyzetet. Véleményük szerint az állomás megépítése igen fontos lett volna a környéken élők mobilinternet ellátása szempontjából.

Olvasóink írták

  • 1. Mese 2007. december 13. 19:09
    „Szerintem nem halunk bele,ha nem lessz tápén mobil internet,az egészségünk sokkal fontosabb. Aki meg netezni akar,vegyen kábeles szolgáltatást”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vény nélküli pirulák a boltban

Szeged - Egyre több helyen – benzinkútnál, illatszer-, bio- és vegyesboltban – árulnak vény nélküli gyógyszereket Csongrád megyében. Tovább olvasom