Délmagyar logó

2016. 12. 06. kedd - Miklós -5°C | 2°C

Megszegték az új kenyeret

Az aktuális bel-, és külpolitikai helyzetről is szólt ünnepi beszédében Frank József. A megyei közgyűlés elnöke a Szent István-i államról elmondott megemlékezése után átadta a megyei alkotódíjakat, majd megszegték az új kenyeret.
Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark adott otthont a megyei ünnepi megemlékezésnek. Ökumenikus istentisztelettel kezdődött a program. Majd Frank József, a megyei közgyűlés elnöke az államalapítás jelentőségéről beszélt. Utalt arra, hogy egy békés, jól működő állam megteremtése nem megy áldozatok nélkül. Frank a folyamatos alkotásban és összefogásban látja a magyarság európai unión belüli helyzetének megszilárdítását.

– Sokan úgy gondolták, hogy az unióhoz való csatlakozással túl vagyunk a gazdasági nehézségeken. Ez csak illúzió volt. Egy gazdagabb, optimistább társadalom kiépítéséhez reformokra van szükség – mondta. Ezután a nemzetiszínű szalaggal átkötött, frissen sült kenyeret Ópusztaszer alpolgármestere, Széplaki Ferenc szegte meg.

Megyei díjazottak

A hagyományoknak megfelelően az ünnepségen került sor a megyei alkotó díjak átadására. Egyéni díjat kapott Bodosi Mihály agysebész professzor; Hégely Gábor, a Klúg Péter óvoda, általános iskola és szakiskola nyugalmazott címzetes igazgatója; valamint Kovács István nyugalmazott vezérőrnagy. Egyéni külföldi állampolgár alkotói díjában Tadeus Kaczor, lodzi tiszteletbeli magyar konzul részesült. A közösségi alkotói díjat idén az Alsó Tiszavidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság kollektívája kapta.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dzsadzsa, tücsök és patkány a vadasparki etetőtálban

A selyemmajmok a legkényesebbek, a hiénák a „legigénytelenebbek" a Szegedi Vadasparkban… Tovább olvasom